אוכל
צילום׃ mako אוכל

מקרוני אפוי עם קרעי ירקות ומוצרלה

מתכון הכי פשוט ולדעתי גם הכי טעים שניתן לעשות עם מקרוני

tomy84il | מתכוני גולשים | פורסם 19/02/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 חבילה של מקרוני ברילה

1 חבילת מוצרלה גד יבשה (אריזת נקניקיה)

קילו עגבניות תמר אדומות לגמרי

אריזת תרד תורכי

500 גרם פטריות פורטובלו

מלח גס

פלפל שחור גרוס

טבסקו אדום

עלי תימין מופרדים

8 שיני שום פרוסות דק

שמן זית כתית מעולה

500 גרם זוקיני

אופן ההכנה:

מחממים מראש תנור ל220 מעלות

חותכים באלכסון זוקיני לפרוסות עבות ויפות

מרתיחים סיר פסטה עם מלח גס לפי טעם

אופים את הזוקיני לכ17 דקות בערך עם מלח גס שמ זית ופלפל שחור

מבשלים את המקרוני לפי הוראות היצרן דקה אחת פחות

מוציאים הישר מהסיר את המקרוני ומסננים (משארים בערך חצי כוס ממי הפסטה בצד)

שופכים את המקרוני על תבנית אפייה שטוחה עם נייר אפייה.

מתחילים לבצוע ממש באופן גס עם הידיים את כל הירקות (וגם המוצרלה) מלבד השום שאותו פורסים דק, ומפזרים מעל הפסטה ללא כל סדר ממשי.

בשלב הזה כבר הזוקיני אמור להיות מוכן, מוציאים אותו מהתנור ומפזרים מעל הפסטה וקרעי הירקות

מזלפים מעל את שמן הזית, טיפה טבסקו, עלי טימין מופרדים, מלח גם ופלפל שחור, מערבבים את הכל בעזרת הידיים טוב טוב.

מכניסים לתנור לכ-12 דקות ומגישים למרכז השולחן את התבנית שהיא חמה ומהבילה!

בתיאבון!