מקרוני אפוי עם קרעי ירקות ומוצרלה
מתכון הכי פשוט ולדעתי גם הכי טעים שניתן לעשות עם מקרוני
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
1 חבילה של מקרוני ברילה
1 חבילת מוצרלה גד יבשה (אריזת נקניקיה)
קילו עגבניות תמר אדומות לגמרי
אריזת תרד תורכי
500 גרם פטריות פורטובלו
מלח גס
פלפל שחור גרוס
טבסקו אדום
עלי תימין מופרדים
8 שיני שום פרוסות דק
שמן זית כתית מעולה
500 גרם זוקיני
אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל220 מעלות
חותכים באלכסון זוקיני לפרוסות עבות ויפות
מרתיחים סיר פסטה עם מלח גס לפי טעם
אופים את הזוקיני לכ17 דקות בערך עם מלח גס שמ זית ופלפל שחור
מבשלים את המקרוני לפי הוראות היצרן דקה אחת פחות
מוציאים הישר מהסיר את המקרוני ומסננים (משארים בערך חצי כוס ממי הפסטה בצד)
שופכים את המקרוני על תבנית אפייה שטוחה עם נייר אפייה.
מתחילים לבצוע ממש באופן גס עם הידיים את כל הירקות (וגם המוצרלה) מלבד השום שאותו פורסים דק, ומפזרים מעל הפסטה ללא כל סדר ממשי.
בשלב הזה כבר הזוקיני אמור להיות מוכן, מוציאים אותו מהתנור ומפזרים מעל הפסטה וקרעי הירקות
מזלפים מעל את שמן הזית, טיפה טבסקו, עלי טימין מופרדים, מלח גם ופלפל שחור, מערבבים את הכל בעזרת הידיים טוב טוב.
מכניסים לתנור לכ-12 דקות ומגישים למרכז השולחן את התבנית שהיא חמה ומהבילה!
בתיאבון!