אוכל
צילום׃ none

רביולי בטטה ברוטב שמנת ותרד

המתכון לבצק הפסטה שייך לנטלי הולדינג, מנה מפנקת!

yardns | מתכוני גולשים | פורסם 19/02/14 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.9 146 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק הפסטה:

160 מ"ל מים

3-4 כפות שמן זית

2 כוסות קמח לבן – עדיף קמח ייעודי לפסטה

כף מלח

 

למילוי בטטה:

2 בטטות

20 גר' חמאה/מרגרינה

1/2 כפית אגוז מוסקט

כפית שטוחה פלפל שחור גרוס

כפית שטוחה מלח

 

רוטב שמנת תרד:

מיכל שמנת (סויה אלפרו 5% עובד מעולה)

20 גר' חמאה/מרגרינה

5 כפות תרד שלוק

2 כפות קוביות בצל מטוגנות עד להזהבה - להקפיץ עם התרד כמה דקות על המחבת

מלח פלפל לפי טעם

אופן ההכנה:

הכנת הבצק:

מנפים את הקמח לקערה ומערבבים יחד עם המלח, יוצרים גומה עם היד ממש באמצע התערובת ולתוך התערובת מוזגים את השמן והמים, את תהליך הערבוב מתחילים באטיות וזהירות, ומתחילים מהחלק החיצוני כלפי פנים, לאט לאט מוסיפים עוד מעט מהקמח לתערובת הפנימית וממשיכים לערבב כל הזמן על מנת שלא ייווצרו גושים, עד שיתקבל בצק אחיד לא דביק.

ממשיכים ללוש את הבצק עד כ-10 דקות ולאחר מכן עוטפים אותו בניילון נצמד ושומרים במקרר למשך שעה למנוחה.

בינתיים מכינים את המלית:

מקלפים ומבשלים את הבטטות, כשהן רכות מועכים אותם לגמרי לכדי פירה. מוסיפים את אגוז המוסקט, המלח והפלפל השחור. מוסיפים גם כן את החמאה/מרגרינה כשהיא חתוכה לקוביות ומערבבים טוב.

לאחר השעה מוציאים את הבצק ומתחילים לרדד עד שנגיע לעובי של 3-4 ס”מ בערך.

במידה ותשתמשו במכונת פסטה, חתכו את הבצק המרודד לרצועות על מנת שיהיה נוח להעבירן במכונת הפסטה עד שתגיעו לעובי הרצוי. בלי מכונה מרדדים עם מערוך. מכסים את הבצק במגבת כדי שלא יתייבש.

חותכים את הבצק לאחר שרודד לריבועים או בעזרת חותכן לאיזו צורה שרוצים, ממלאים במלית ויוצרים כיסונים. אפשר ללחוץ על כל כיסון עם מזלג לסגירה וליצירת הקווים. לאחר שמכינים את כל הכיסונים, מרתיחים מים בסיר בינוני עם מעט מלח ומניחים את הרביולי בעדינות לבישול. כ-5 דקות או עד שהם צפים ויציבים. מסננים את הרביולי מהמים או מוציאים אותם עם כף מחוררת.

מכינים את הרוטב:

שולקים את התרד, מטגנים את הבצל עד להזהבה מוסיפים את התרד לבצל ומטגנים על אש נמוכה ל2-3 דקות.

מחממים בסיר קטן את השמנת לבישול, כשהיא חמה מעט מוסיפים את החמאה/מרגרינה, מערבבים טוב עד להמסה מוחלטת. מוסיפים את התרד והבצל, מתבלים לפי הטעם. יוצקים את הרוטב על הרביולי ומגישים!