איטריות מרוקאיות - אינטרייה מבית אמא
איטריות דקות בהכנה ביתית . של אמא שלי איבון כהן ששיכללה במשך השנים והעבירה לנו את הידע...... נשמרות יבשות לאורך זמן במקום סגור . תוספת למנה בשרית .
- זמן עבודהעד שעתיים
- זמן הכנהיותר משעתיים
- רמת קושינדרשת מיומנות
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
1 ק"ג קמח
1 ק"ג סולת
כף שטוחה של מלח
כפית שטוחה של פלפל שחור טחון
8 ביצים גדולות
3 כפות שמן קנולה
3 כוסות מים פושרים .
אופן ההכנה:
בקערה גדולה שמים את כול החומרים היבשים - לערבב.
להוסיף ביצים ושמן . להתחיל ללוש תוך הוספת המים עד לקבלת בצק אחיד וקשה . להמשיך ללוש היטב מומלץ על השולחן.
לחלק ל 3 חלקים ולהשאיר לנוח עטוף כחצי שעה .
במכונה לפסטה לרדד לעובי של 1 סמ . לחתוך 4 רצועות וכול רצועה לרדד לעובי מס 1 במכונה ושוב לחלק ל 3 חלקים . כול חלק לרדד עד לעובי הכי דק במכונת הפסטה מתקבלת רצועה ארוכה ודקה . את הרצועות להניח על שולחן מכוסה במפה לייבוש חלקי .במכונת פסטה ספגטי לפרוס בספגטי הדק ביותר וליצור איטריות דקות וארוכות להניח על משטח חלק שמכוסה במפה ,לייבוש קל , להפריד את האיטריות שלא ידבקו .
אידוי איטריות : בסיר קוסקוס להרתיח מים בחלק התחתון . בסיר המסננת לשים כמות קטנה מהאיטריות לאידוי , לכסות את סיר הסינון עד שיוצאים אדים מהאיטריות , בעזרת מזלג לנער ולהפריד את האיטריות ושוב לחכות שיעלו אדים מאיטריות . להניח על משטח לייבוש , להפריד את האיטריות שלא יהיו גושים . זמן ייבוש כ 12-24 שעות , תלוי במזג האוויר . לאכסן בכלי סגור עטוף בבד לאורך זמן .
בישול אינטריה : בציר מרק עוף , מלח , פלפל שחור , זעפרן ושמן בהתאם לטעם . להרתיח היטב את בציר העוף להוסיף את האיטריות היבשות למרק כך שהמרק כמעט מכסה אותם להביא לרתיח ה, להוריד מהאש לכסות במגבת למנוחה . לפני הגשה להפריד את האיטריות ... ולארוחה .
בתאבון !!!!