פסטה ברוטב בטטות עם שום ושמנת של עמית ענבר
מתכון לפסטה פנה של אלופים
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
שקית פסטה פנה (צינורות חלולים רחבים)
3 בטטות
קרטון שמנת מתוקה
פלפל שחור גרוס גס
10 שיני שום
אגוז מוסקט
מלח
שמן זית
גבינת פרמזן טובה
אופן ההכנה:
1 מחממים סיר עם מים ומבשלים בו את הבטטות למשך כ- 40 דקות, עד שהן מתרככות.
2 במקביל מטגנים על מחבת 10 שיני שום עד שהן מקבלות גוון שחור.
3 לאחר שמשחירים את שיני השום, מתבלים אותן עם מלח, פלפל שחור טחון וטיפה אגוז מוסקט.
4 לאחר שהבטטות רכות, מרוקנים את המים, מועכים את הבטטות בתוך הסיר.
5 לאחר מכן, מוסיפים לבטטות את שיני השום המתובלות, שמנת מתוקה, ומביאים לרתיחה (כ- 20 דקות) (ללא מים).
6 במקביל, מרתיחים סיר מים, מוסיפים את הפסטה לסיר הרותח עם מעט שמן זית ומלח, ומבשלים את הפסטה למשך 8 דקות ללא מכסה.
7 כשהפסטה מוכנה, מסננים את הפסטה ומחזירים לסיר. מוזגים את הרוטב לתוך הפסטה ומערבבים היטב.
8 מומלץ לפזר מעל הפסטה פירורי גבינת פרמזן, מעט פלפל שחור ומלח.