אוכל
צילום׃ EHStock, Istock

פסטה ברוטב בטטות עם שום ושמנת של עמית ענבר

מתכון לפסטה פנה של אלופים

עמית ענבר | יום חדש, תכנית הבוקר של קשת | פורסם 03/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.7 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

שקית פסטה פנה (צינורות חלולים רחבים)
3 בטטות
קרטון שמנת מתוקה
פלפל שחור גרוס גס
10 שיני שום
אגוז מוסקט
מלח
שמן זית
גבינת פרמזן טובה

אופן ההכנה:

1 מחממים סיר עם מים ומבשלים בו את הבטטות למשך כ- 40 דקות, עד שהן מתרככות.

2 במקביל מטגנים על מחבת 10 שיני שום עד שהן מקבלות גוון שחור.

3 לאחר שמשחירים את שיני השום, מתבלים אותן עם מלח, פלפל שחור טחון וטיפה אגוז מוסקט.

4 לאחר שהבטטות רכות, מרוקנים את המים, מועכים את הבטטות בתוך הסיר.

5 לאחר מכן, מוסיפים לבטטות את שיני השום המתובלות, שמנת מתוקה, ומביאים לרתיחה (כ- 20 דקות) (ללא מים).

6 במקביל, מרתיחים סיר מים, מוסיפים את הפסטה לסיר הרותח עם מעט שמן זית ומלח, ומבשלים את הפסטה למשך 8 דקות ללא מכסה.

7 כשהפסטה מוכנה, מסננים את הפסטה ומחזירים לסיר. מוזגים את הרוטב לתוך הפסטה ומערבבים היטב.

8 מומלץ לפזר מעל הפסטה פירורי גבינת פרמזן, מעט פלפל שחור ומלח.