פסטת קונכיות עם טוויסט
מתכון לפסטה בשמנת עם טוויסט עגבניות מיובשות. פסטה שכל אחד יכול להכין. מתכון פשוט, טעים ובעל טעמים איטלקים.
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
500 גרם פסטה קונקיליה (קונכיות)
500 גרם שמנת לבישול
100 גרם גבינה כחולה מפוררת (לא חייב)
50 גרם חמאה
100 גרם עגבניות מיובשות קצוצות גס
3 שיני שום קצוצות
מלח
פלפל ואגוז מוסקט לפי הטעם צרור של בזיליקום קצוץ גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה:
* בסיר עם מים רותחים מבשלים את הפסטה למידת אל דנטה
* בינתיים בסיר בינוני ממסים את החמאה ולאחר מכן מוסיפים את השום הקצוץ עם העגבניות המיובשות.
כשהעגבניות ספגו את החמאה מוסיפים פלפל, מלח ,אגוז מוסקט ואת הבזיליקום ומערבבים מעט.
* לאחר שתי דקות מוסיפים את השמנת לסיר ומביאים לרתיחה קלה ומוסיפים קצת מגבינת הפרמזן ואת הגבינה הכחולה כדי להסמיך את השמנת
* כשהפסטה מוכנה במידת אל דנטה מסננים את המים מוסיפים לסיר עם השמנת ומערבבים עד שכל הפסטה מכוסה בשמנת ומבשלים כחמש דקות בלבד.
* כשהפסטה מוכנה מגישים בצלחת הגשה עגולה ומעל מוסיפים את גבינת הפרמזן וכמה עלי בזיליקום טריים.