אוכל
צילום׃ עדי עובדיה

פסטה הודית

בצק דלעת טרי בשילוב טעמים מעולה ומפתיע בכל ביס

איריס כספי | mako אוכל | פורסם 31/10/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לפסטה

150-200 גרם דלעת (רכה לאחר בישול)

400 גרם קמח לבן

40 גרם חמאה

2 ביצים

כף אבקת קארי

2 כפות מחית קארי צהובה

מלח

לרוטב

½1 כפות ג'ינג'ר קצוץ

פלפל צ'ילי אדום פרוס

2 שיני שום קצוצות

גבעולי בצל ירוק חתוכים לרצועות

מיץ מחצי לימון

מלח/פלפל שחור

פחית חלב קוקוס

2 כפות מחית קארי צהובה

2 כפות שמן סומסום

חופן כוסברה

5 עלי בזיליקום

2 כפות בוטנים קלויים

אופן ההכנה:

1 מערבבים במוט טחינה את הדלעת עד לקבלת מחית חלקה.

2 מוסיפים לדלעת את כל מרכיבי הבצק: קמח, ביצים, קארי, מחית קארי, מלח וחמאה, ומערבבים.

3 לשים את הבצק עד לקבלת בצק אחיד. מגלגלים את הבצק לכדור, עוטפים בנייר נצמד, ומעבירים לקירור למשך שעה.

4 בעזרת מכונת פסטה, מעבירים את הבצק בשלבים 0-5 על מנת ליצור דפים, לאחר מכן מעבירים את המכונה לשלב FETTUCCINE ומניחים במגש מקומח על מנת שלא יידבק.

5 מרתיחים בסיר עמוק מים ממולחים לפסטה, ומבשלים את הפסטה למשך 2 דקות. מסננים ומניחים בצד.

להכנת הרוטב:

1 מחממים בסיר ווק עמוק שמן סומסום ומטגנים את הג'ינג'ר, שום והצ'ילי האדום. מוסיפים את הבצל הירוק ושופכים פנימה את חלב הקוקוס. מערבבים עם מחית הקארי ומיץ הלימון ונותנים לרוטב להתבשל על אש נמוכה ל- 2 דקות.

2 שופכים לתערובת את הבזיליקום, כוסברה, מעט מלח ופלפל את הפסטה ומערבבים היטב.

אופן ההגשה:

מגישים בקערת פסטה גדולה ומקשטים במעט עלי כוסברה ובוטנים קלויים.