אוכל
צילום׃ mako אוכל

מאפה פסטה גבינות וארטישוק

מק אנד צ'יז שעבר אפגרייד עם הפתעות ביסים של ארטישוק

הילה_בר_חיים | מתכוני גולשים | פורסם 05/04/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 828 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

500 גרם פסטה קצרה חלולה

לבשאמל:30 גרם קמח

2 כפות גדושות קמח

2 כוסות חלב

1 כפית חרדל דיז'ון גרגירים

קורט אגוז מוסקט מגורר

200 גרם מיקס גבינות קשות אכותיות (אני אוהבת להשתמש בגרוייר מנצ'גו פרמז'ן וגאודה)

מלח

פלפל לבן גרוס

לציפוי:2 כפות שמן זית

1 שן שום קצוצה

כוס וחצי פירורי לחם (לחם שנשאר מאתמול)

3 כפות פטרוזיליה קצוצה

מלח ופלפל גרוס

פרמז'ן

לאטישוקים:3 לבבות ארטישוקים צעירים מבושלים

שן שום קצוצה

טימין

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1.מכינים את הבשאמל:ממיסים את החמאה בסיר ומוסיפים את הקמח תוך כדי ערבוב עם מטרפה, מבלי שישחים. מוסיפים בהדרגה את החלב, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד הסמכה. מוסיפים את החרדל, אגוז המוסקט ומכבים את האש. מוסיפים את הגבינות ורק לאחר מכן את המלח והפלפל (זהירות עם המלח כי הגבינות עצמן מלוחות).

2.בינתיים מבשלים את הפסטה עד לדרגת אל דנטה מסננים ומעבירים לקערה.

3 חותכים את לבבות הארטישוק לקוביות ומקפיצים עם השום טימין מלח ופלפל עד להזבה קלה.

4.מערבביםם את הפסטה, הארטישוקים ובשאמל הגבינות ומעבירים לכלי חסין חום.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

5.מכינים את הציפוי:מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את השום, ומבלי שישחים מוסיפים את פירורי הלחם, מטגנים עד שיהפכו לפריכים מוסיפים מלח,פלפל ומכבים את האש. מוסיפים את הפטרוזיליה.

מפזרים את הציפוי ומעט פרמז'ן מעל תבנית הפסטה ואופים כ- 40 דקות עד שהמאפה מזהיב ומבעבע.

מגישים חם.