פסטה סלק עם גבינות ואגוזי מלך
אין כאן קיצורי דרך או טריקים של צביעת פסטה יבשה - אלא פסטה סלק שמכינים מאפס (יש סרטון המחשה למתקשים) במכונת פסטה, ברוטב פשוט של שמנת ותוספת גבינות ואגוזי מלך
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחמישים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
280 גרם (2 כוסות) קמח דורום
סלק מבושל, מקולף וטחון
5 חלמונים
ביצה
כף שמן זית
חצי כפית מלח
לרוטב:
3 כפות שמן זית
250 מ״ל (מיכל) שמנת מתוקה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
להגשה:
2 כפות קוביות גבינה בולגרית
כף אגוזי מלך קצוצים
כף גרנה פדנו מגוררת
אופן ההכנה:
1 מניחים את הקמח על משטח עבודה נקי. יוצרים גומה גדולה במרכז התלולית ושופכים לתוכה חצי מכמות הסלק הטחון, החלמונים, הביצה, שמן הזית והמלח וטורפים היטב בעזרת מזלג.
2 מוסיפים מעט קמח מהדפנות בכל פעם תוך כדי הערבוב עד לקבלת בצק. עוברים ללישה ידנית עד לקבלת בצק ורוד, אחיד ולא דביק. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור במשך חצי שעה.
3 מוציאים מהמקרר ומחלקים ל-4 חתיכות שוות. מקמחים כל חתיכה ומרדדים במכונת פסטה. מרדדים לצורת פסטה פטוצ׳יני, מקמחים מעט ומניחים בצד.
4 חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק.
5 מכינים את הרוטב: מחממים את שמן הזית במחבת. מוסיפים את מחית הסלק הנותרת ומערבבים. מוסיפים שמנת מתוקה ומערבבים עד רתיחה. מוסיפים מלח ופלפל.
6 במקביל להכנת הרוטב, מכינים את הפסטה: מרתיחים סיר בינוני ומוסיפים למים כפית מלח. כשהמים רותחים, מוסיפים את הפסטה ומבשלים דקה-שתיים, עד שהפסטה מוכנה.
7 מסננים את הפסטה ישירות לסיר/מחבת הרוטב (אם רוצים רוטב נוזלי יותר, מוסיפים רבע כוס ממי הבישול של הפסטה לרוטב) ומערבבים כדקה, עד שכל הפסטה מכוסה ברוטב.
8 מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים גבינה בולגרית, אגוזי מלך וגרנה פדנו ומגישים חם.