אוכל
וידאו WMV׃ עדי רם

אטריות עם חזה אווז מעושן

מתכון לארוחה מושלמת

ישראל אהרוני | אהרוני מבשל לחברים | פורסם 03/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.9 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1 חבילת לאטריות ביצים סיניות
4 כפות שמן רגיל
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי חתוך לגפרורים דקים
2 שיני שום פרוסות
3 בצלי שאלוט פרוסים לאורך
100 גרם חזה אווז מעשן, חתוך לגפרורים
1 סלסלה אפונה סינית
3 בצלים ירוקים חתוכים באלכסון
1 פלפל אדום חריף, חתוך ומנוקה מחרצנים
מלח, פלפל שחור טחון טרי

לרוטב

2 כפות רוטב סויה
1 כפית סוכר
1 כפית שמן שומשום
½ כוס עלי כוסברה

אופן ההכנה:

1 מבשלים את האטריות על פי הוראות היצרן. מסננים, שוטפים במים קרים, ומערבבים עם מעט שמן, שלא תידבקנה אחת לשנייה. 2. מחממים את השמן בווק וכשהוא חם, מוסיפים את הג'ינג'ר, שום, בצלים ירוקים, פלפל אדום ובצלי שאלוט וחזה אווז לטיגון קצר. 3. מוסיפים את האפונה לטיגון של חצי דקה, ממליחים ומפלפלים מעט. 4. מוציאים את תערבות הירקות וחזה האווז לצלחת. 5. מוסיפים מעט שמן לווק, מחממים וכשהוא חם, מכניסים פנימה את האטריות לטיגון של דקה. 6. משיבים את תערובת הירקות וחזה האווז לווק עם האטריות ומערבבים. 7. מערבבים את חומרי הרוטב בקערית ומוסיפים לווק, מערבבים ומבשלים יחד עוד דקה. 8. מפזרים מעל חצי כוס עלי כוסברה טריים ואגוזי קשיו מסוכרים.