אוכל
צילום׃ דניה ויינר, ספר הפסטה של על השולחן

עלי לזניה שבורים ברוטב טונה חריפה, עגבניות וארוגולה

דרך מקורית לנצל עלי לזניה שיש במקרה במזווה

אוריה גבע ומיכל מוזס | על השולחן | פורסם 08/09/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

500 גרם עלי לזניה עם ביצים שבורים לחצאים או לשלישים

לרוטב

2 קופסאות טונה משומרת בשמן זית, מסוננות (שומרים את השמן)
1/4 כפית צ'ילי גרוס (לא חובה)
5 שיני שום קצוצות
4 עגבניות בשלות קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
1 קופסה (100 גרם) רסק עגבניות
כמה עלי אורגנו קצוצים
מלח גס

להגשה

צרור עלי ארוגולה קרועים גס
גבינת פרמזן

אופן ההכנה:

1 מחממים מחבת עם שמן הזית של הטונה על להבה בינונית. מוסיפים צ'ילי ומערבבים כמה שניות. מוסיפים שום ומטגנים עד שניחוחו מורגש אך בלי שישחים.

2 מוסיפים עגבניות, רסק עגבניות, אורגנו ומלח, מערבבים ומבשלים 10 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם (אם יש צורך, מוסיפים מעט מים).

3 מוסיפים את הטונה לרוטב, מפוררים אותה תוך כדי ערבוב ומבשלים 5 דקות.

4 בינתיים מבשלים את עלי הלזניה בשפע מי מלח רותחים עד לדרגת אל-דנטה.

5 מסננים את עלי הלזניה ומחזירים לסיר. מוסיפים את הרוטב ומערבבים.

6 מעבירים לצלחות, מפזרים ארוגולה, מגררים גבינת פרמזן ומגישים.