עלי לזניה שבורים ברוטב טונה חריפה, עגבניות וארוגולה
דרך מקורית לנצל עלי לזניה שיש במקרה במזווה
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
500 גרם עלי לזניה עם ביצים שבורים לחצאים או לשלישים
לרוטב
2 קופסאות טונה משומרת בשמן זית, מסוננות (שומרים את השמן)
1/4 כפית צ'ילי גרוס (לא חובה)
5 שיני שום קצוצות
4 עגבניות בשלות קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
1 קופסה (100 גרם) רסק עגבניות
כמה עלי אורגנו קצוצים
מלח גס
להגשה
צרור עלי ארוגולה קרועים גס
גבינת פרמזן
אופן ההכנה:
1 מחממים מחבת עם שמן הזית של הטונה על להבה בינונית. מוסיפים צ'ילי ומערבבים כמה שניות. מוסיפים שום ומטגנים עד שניחוחו מורגש אך בלי שישחים.
2 מוסיפים עגבניות, רסק עגבניות, אורגנו ומלח, מערבבים ומבשלים 10 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם (אם יש צורך, מוסיפים מעט מים).
3 מוסיפים את הטונה לרוטב, מפוררים אותה תוך כדי ערבוב ומבשלים 5 דקות.
4 בינתיים מבשלים את עלי הלזניה בשפע מי מלח רותחים עד לדרגת אל-דנטה.
5 מסננים את עלי הלזניה ומחזירים לסיר. מוסיפים את הרוטב ומערבבים.
6 מעבירים לצלחות, מפזרים ארוגולה, מגררים גבינת פרמזן ומגישים.