אוכל
צילום׃ דניה ויינר, לבשל עם יעל, הוצאת מודן

פסטה עם פלפלים קלויים וגבינת פטה

וגם זוקיני צרוב, עגבניות מיובשות לחות וזיתי קלמטה

יעל גרטי | לבשל עם יעל, הוצאת מודן | פורסם 27/01/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 24 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

7-6 זוקיני, שטופים וחתוכים לעיגולים דקים בעובי 0.5 ס"מ

5-4 כפות שמן זית

8 גבעולי טימין, עלעלים בלבד, שטופים

מלח ופלפל שחור גרוס גס (או פלפל ארבעת הצבעים גרוס)

4 פלפלים אדומים, מנוקים וחתוכים לרבעים

3 פלפלים צהובים או כתומים, מנוקים וחתוכים לרבעים

500 גרם פסטה מסוג פֶּנֶה (צינורות)

150-100 גרם עגבניות לחות (עגבניות מיובשות־לחות), פרוסות לרצועות דקיקות

100 גרם זיתי קלמטה איכותיים (מגולענים או לא, לשיקולכם)

200 גרם גבינת פטה עיזים, חתוכה לקוביות קטנות

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות) ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2 מניחים פרוסות זוקיני בתבנית, מזלפים שמן זית, מפזרים עלעלי תימין מ-4 גבעולים ובוזקים מלח ופלפל.

3 אופים במשך 25 דקות, מוציאים, מערבבים ואופים כ-10 דקות נוספות עד להתרככות הזוקיני ולהופעת סימני צריבה נאים. מוציאים מן התנור ומניחים בצד.

4 מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, מניחים רבעי פלפלים משני צבעים, מזלפים שמן זית, מפזרים עלעלי תימין מ-4 גבעולים ובוזקים מלח ופלפל.

5 אופים במשך 25 דקות, מוציאים, מערבבים ואופים במשך כ-10 דקות נוספות עד להתרככות הפלפלים ולהופעת סימני צריבה נאים. מוציאים מן התנור ומניחים בצד.

6 מבשלים פסטה במים רותחים, לפי הוראות היצרן. מסננים היטב ומחזירים לסיר (ללא אש).

7 מוסיפים את הפלפלים והזוקיני האפויים (עם מעט הנוזלים שהשתחררו מהם בעת האפייה), את העגבניות הלחות, זיתי הקלמטה וקוביות הפטה. מערבבים, מתבלים במלח ובפלפל, טועמים, מתקנים תיבול במידת הצורך ומגישים מייד.