פסטה אפויה עם עגבניות ומוצרלה
השף העירום מציג מתכון למנת פסטה אפויה האהובה בכל איטליה
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
מלח ים ופלפל שחור גרוס טרי
שמן זית כתית מעולה
1 בצל לבן, קלוף וקצוץ דק
2 שיני שום, קלופות ופרוסות דק
1 או 2 פלפלוני צ׳ילי יבשים, מפוררים
1 ק"ג עגבניות בשלות או 3 קופסאות של 400 גרם עגבניות תמר משומרות מאיכות טובה
חופן גדול של עלי בזיליקום טריים
1 כף חומץ יין אדום
400 גרם פסטה יבשה מסוג אורקייטה
4 חופנים גדולים של גבינת פרמזן מגוררת טרי
3 כדורי מוצרלה במשקל 150 גרם כל אחד
אופן ההכנה:
1 מחממים את התנור מראש ל־200 מעלות צלזיוס/דרגה 6 בתנור גז ומעמידים לרתיחה סיר גדול עם מים מומלחים.
2 לסיר גדול דיו יוצקים שתי כפות נדיבות של שמן זית כתית מעולה, את הבצל, השום והצ'ילי ומטגנים לאט כ־10 דקות מעל להבה בינונית־נמוכה עד שזה מתרכך אבל לא משחים.
3 אם משתמשים בעגבניות טריות, מוציאים את העוקץ בעזרת חוד של סכין קטנה, חולטים אותן כ־40 שניות עד שעורן מתחיל להתבקע ואז מוציאים בעזרת כף מחוררת או מסננת ומורידים את הסיר מהכיריים. מעבירים את העגבניות לקערה, שוטפים אותן במים קרים, ומסירים מהן את הקליפות, סוחטים את הזרעים וקוצצים גס.
4 מוסיפים את העגבניות הטריות או המשומרות לבצל ולשום, עם כוס מים קטנה. מביאים לרתיחה ומבשלים כ־20 דקות. כעת מעבירים אותן במעבד מזון או בלנדר ליצירת רוטב דליל.
5 קורעים את עלי הבזיליקום לתוך הרוטב ומתקנים תיבול עם מלח, פלפל ומעט חומץ יין אדום.
6 כשהרוטב המרוסק מקבל טעם מדויק, מחזירים את המים לרתיחה. מוסיפים את האורקייטה ומבשלים לפי הוראות היצרן, מסננים ומערבבים עם מחצית רוטב העגבניות וחופן פרמזן.
7 לוקחים תבנית, סיר או כלי חסין חום בגודל מתאים ומשמנים במעט שמן זית. מסדרים שכבה קטנה על התבנית, אחריה רוטב עגבניות, חופן פרמזן וכדור מוצרלה פרוס, ואז חוזרים על השכבות האלה עד שמשתמשים בכל המרכיבים, ומסיימים בשכבה נאה של גבינה מגוררת.
8 מכניסים לתנור שחומם מראש ל־15 דקות או עד שזה מוזהב, פריך ומבעבע. נראה שהאיטלקים אוהבים לאכול את המנה הזאת בטמפרטורת החדר ואפילו קצת קרה, אבל אני מעדיף לאכול אותה חמה.