אוכל
צילום׃ none

פסטה ים תיכונית

פסטה עם כדורי פלאפל, אריסה לימון כבוש ברבוניה וקונפי שום.

אריאלנועה2 | מתכוני גולשים | פורסם 16/02/14 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.7 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חומוס

שום

כמון

בצל

פטרוזיליה

כוסברה

פלפלים אדומים יבשים

שמן זית

ספגטי

לימון כבוש

בזיליקום

ברבוניות

מלח פלפל

קמח

ומעט קצח לקישוט.

אופן ההכנה:

להכנת הפלאפל- משרים חומוס במשך כל הלילה עם סודה לשתייה.

למחרת טוחנים את החומוס עם שום,מלח, כמון, בצל, פטרוזיליה וכוסברה. יוצרים כדורים קטנים ומטגנים.

להכנת האריסה- משרים פלפלים יבשים במים חמים במשך כ-10 דקות , מוציאים מהמים וטוחנים עם שמן זית מלח ושום.

קונפי שום- לוקחים 5-6 שיני שום , בוזקים שמן זית עם מלח ופלפל עוטפים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם ל -180 מעלות כ-40 דקות.

ברבוניות- מקמחים ומתבלים במלח ופלפל ומטגנים 2 דקות מכל צד.

מבשלים את הפסטה במים עד לרמת אל דנטה.

מערבבים את הפסטה עם האריסה, מוסיפים עלי בזיליקום, לימון כבוש , מוסיפים את הקונפי שום ומקפיצים הכל יחד במחבת.

מעבירים לצלחת, מניחים למעלה את הברבוניות, מעטרים בלימון כבוש עם קצח.