אוכל

פסטה פטה לימונית

זוכרים את רוטב הפטה-עגבניות בתנור שהיה סופר פופולרי לפני כמה שנים? אז הגיע הזמן לצמוח ממנו, עם גרסה לימונית-שומית קרמית ופשוט נהדרת, שמכינים באותה קלות ממש

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 11/08/24 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

חצי חבילת פסטה (איזו שאוהבים)

1 קוביית פטה כבשים

2 לימונים, שטופים היטב וחצויים

1 בצל סגול, קלוף ופרוס דק

ראש שום, חצוי

30 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

3 כפות שמן זית

מלח

פלפל שחור גרוס

חצי כוס ממי הבישול של הפסטה

רבע כוס גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות.

2 מכניסים לתבנית את הפטה, הלימונים, הבצל הסגול, השום, החמאה, שמן הזית, המלח והפלפל השחור ומכסים בנייר אלומיניום. מכניסים לתנור לכשעה, עד שהשום מתרכך.

3 לקראת היציאה של התבנית מהתנור מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, ושומרים קצת ממי הבישול.

4 מוציאים את התבנית מהתנור, סוחטים את הלימונים, מועכים את גבינת הפטה, מרוקנים את השום ומערבבים הכל יחד עם חצי כוס ממי הבישול של הפסטה.

5 מוסיפים לתבנית את הפסטה, מוסיפים פרמזן, מערבבים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

פסטה פטה לימונית - מוכנה (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
פסטה פטה לימונית - מוכנה|צילום: יעל קצב, mako אוכל

לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה 

בתיאבון!