לזניה מנגולד וגבינות
לזניה זריזה (זריזה ממש! רבע שעה ודי) עם רוטב לבן על בסיס שמנת וביצים (רויאל) במקום רוטב עגבניות, וכמובן - עם עלי מנגולד טעימים שהולכים נפלא עם גבינת ריקוטה וגבינה כחולה
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית מלבנית בגודל 30×35 ס"מ:
1 חבילה (500 גרם) עלי פסטה ללזניה
300 גרם גבינת צ'דר מגוררת
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
למלית:
3 חבילות מנגולד קצוץ דק
עלים קצוצים מצרור בזיליקום
500 גרם גבינת ריקוטה מעוכה במזלג
100 גרם גבינה כחולה מפוררת
לרוטב הלבן (רויאל):
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
5 ביצים
מלח, פלפל ואגוז מוסקט
3 שיני שום כתושות
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות. + מכינים את המלית: מערבבים את כל החומרים.
2 מכינים רוטב לבן (רויאל): טורפים במזלג שמנת, ביצים, מלח, פלפל ושום. שומרים כוס רוטב בצד ואת השאר מוסיפים למלית המנגולד ומערבבים.
3 מרכיבים את הלזניה ואופים: יוצקים 1/2 כוס מהרוטב הלבן ששמרנו לתבנית ומסדרים עלי לזניה. ומעליהם שליש מתערובת המנגולד. מפזרים מעט מוצרלה ופרמזן. מסדרים שכבה נוספת ומסיימים ברוטב לבן, צ'דר ופרמזן.
4 אופים 45 דקות או עד שפני הלזניה זהובים.