אוכל
צילום׃ דניאל לילה, על השולחן

לזניה מנגולד וגבינות

לזניה זריזה (זריזה ממש! רבע שעה ודי) עם רוטב לבן על בסיס שמנת וביצים (רויאל) במקום רוטב עגבניות, וכמובן - עם עלי מנגולד טעימים שהולכים נפלא עם גבינת ריקוטה וגבינה כחולה

רות אוליבר | על השולחן | פורסם 17/05/16 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית מלבנית בגודל 30×35 ס"מ:

1 חבילה (500 גרם) עלי פסטה ללזניה

300 גרם גבינת צ'דר מגוררת

100 גרם גבינת פרמזן מגוררת

למלית:

3 חבילות מנגולד קצוץ דק

עלים קצוצים מצרור בזיליקום

500 גרם גבינת ריקוטה מעוכה במזלג

100 גרם גבינה כחולה מפוררת

לרוטב הלבן (רויאל):

2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה

5 ביצים

מלח, פלפל ואגוז מוסקט

3 שיני שום כתושות

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 
+ מכינים את המלית: מערבבים את כל החומרים.

2 מכינים רוטב לבן (רויאל): טורפים במזלג שמנת, ביצים, מלח, פלפל ושום. שומרים כוס רוטב בצד ואת השאר מוסיפים למלית המנגולד ומערבבים.

3 מרכיבים את הלזניה ואופים: יוצקים 1/2 כוס מהרוטב הלבן ששמרנו לתבנית ומסדרים עלי לזניה. ומעליהם שליש מתערובת המנגולד. מפזרים מעט מוצרלה ופרמזן. מסדרים שכבה נוספת ומסיימים ברוטב לבן, צ'דר ופרמזן.

4 אופים 45 דקות או עד שפני הלזניה זהובים.