אוכל

מקרוני אנד צ'יז

הפסטה הכי מפורסמת באמריקה

גיל חובב | השף המעופף | פורסם 05/06/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 154 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 שקית (500 גרם) פסטה קצרה

100 גרם חמאה (אפשר פחות)

2 בצלים קצוצים

1 כוס חלב

1 מכל שמנת מתוקה

2 כפות קמח

1 כוס גבינה צהובה מגוררת + עוד רבע כוס

מלח ופלפל שחור גרוס

אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

1 מבשלים את הפסטה בהרבה מים רותחים, מסננים ושומרים בצד.

2 מתיכים 25 גרם חמאה ומזהיבים בה את הבצלים (אפשר בפחות. זה אם אתם אוהבים שמן שמן). חשוב שיזהיבו ולא יהיו רק שקופים.

3 מכינים רוטב בשמל: מתיכים את החמאה הנותרת ומערבבים לתוכה את הקמח. ממשיכים לערבב במרץ כחצי דקה ואז יוצקים פנימה את החלב והשמנת. ממשיכים לערבב כל העת עד שהרוטב מסמיך (אבל לא מאוד). מתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט, מערבבים היטב ומסירים מהאש. מערבבים פנימה כוס גבינה מגוררת.

4 מערבבים את הפסטה, הבצל והבשמל ויוצקים לתבנית פיירקס משומנת. זורים מעל את רבע כוס הגבינה הנותרת.

5 אופים בחום בינוני (180 מעלות) עד שמזהיב היטב.