אוכל
צילום׃ robynmac, Istock

פסטה עם פלפלים אדומים ושעועית לבנה

בתוספת תרד, שום וקליפת לימון

| טבע הריפוי | פורסם 08/11/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 2.1 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חצי כוס שעועית לבנה שהושרתה במים למשך הלילה
עלה דפנה
‏4 שיני שום‏
שליש כוס מרק צח מירקות
‏2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות דקות‏
‏4 כוסות תרד שטוף וחתוך לרצועות דקות‏
כף קליפת לימון מגורר‏
‏2 כפות מיץ לימון‏
‏120 גרם פסטה קצרה‏
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1 מסננים את השעועית ושמים בסיר. מכסים ב-2 כוסות מים, מוסיפים עלה דפנה ו-2 שיני שום ומביאים לרתיחה מעל ‏להבה גבוהה. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך כשעה, עד שהשעועית מתרככת. מסירים מהאש. ‏ 2. מרתיחים את המרק במחבת גדולה, מעל להבה בינונית. מוסיפים את רצועות הפלפל ומבשלים במשך 5-8 דקות. ‏מוסיפים תרד, קליפת לימון ו-2 שיני שום כתושות. מערבבים ומבשלים במשך 3-4 דקות, רק עד שהתרד מתרכך. ‏ 3. בינתיים, מבשלים את הפסטה בהתאם להוראות שעל גבי האריזה. מסננים את השעועית (בשלב הזה מרבית הנוזלים ‏כבר נספגו, בשארית הנוזלים אפשר להשתמש כרוטב לפסטה) ומוסיפים לתערובת הפלפלים. מחממים היטב ‏ומתבלים במלח, בפלפל ובמיץ לימון. מסננים את הפסטה ומערבבים עם תערובת הפלפלים והשעועית.