אוכל
צילום׃ Elenathewise, Istock

לזניה פונגי

לזניה עם רוטב עגבניות נהדר (פשוט תשמרו את המתכון, אתם עוד תשתמשו בו), רוטב בשאמל שהוא חובה לכל חובב לזניות (ובישול בכלל) וכמובן - המון פטריות. מנה נפלאה וקלאסית בחצי שעה של עבודה

רות אוליבר | על השולחן | פורסם 17/05/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 393 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

תבנית מלבנית בגודל 30×35 ס"מ:

1 חבילה (500 גרם) עלי פסטה ללזניה

2 סלסילות פטריות שמפיניון פרוסות דק

300 גרם גבינת מוצרלה מגוררת

100 גרם גבינת פרמזן מגוררת

לרוטב עגבניות (בסיסי):

1 קופסה (800 גרם) עגבניות מרוסקות

4 שיני שום קצוצות

שליש כוס שמן זית

1 כוס מים

10 גבעולי בזיליקום טריים קצוצים

2 כפות סוכר

מלח ופלפל שחור טחון טרי

לרוטב בשאמל:

50 גרם חמאה

2 שיני שום קצוצות

4 כפות קמח

3 וחצי כוסות חלב קר

מלח, פלפל ואגוז מוסקט מגורר

אופן ההכנה:

1 מכינים רוטב עגבניות: מביאים את כל החומרים לרתיחה ומבשלים 10 דקות בכיסוי חלקי על להבה בינונית. מכבים ומצננים.

2 במקביל מכינים רוטב בשאמל: ממיסים חמאה בסיר, מוסיפים שום וכשעולה ריח מוסיפים קמח. מערבבים לרביכה, יוצקים חלב קר וממשיכים לבשל כ-5 דקות תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מסמיכה. מתבלים ומצננים.

3 מחממים תנור ל-180 מעלות.

4 מרכיבים את הלזניה ואופים: יוצקים מעט רוטב עגבניות לתבנית ומסדרים מעל שכבה של עלי לזניה. יוצקים עוד רוטב ומעליו רוטב בשאמל. מפזרים פטריות, מוצרלה ופרמזן. מסדרים עוד שתי שכבות ומסיימים ברוטב בשאמל וגבינות.

5 אופים 45 דקות או עד שפני הלזניה זהובים.