אוכל
צילום׃ דניאל לילה, על השולחן

לזניה סלמון ותרד

הלזניה הקלאסית מככבת במטבח שלנו קבוע, אבל כשבא לנו לגוון אנחנו מחליפים את הראגו בסלמון ואת רוטב העגבניות בתרד וריקוטה ומקבלים מנה עדינה וקלילה שהיא גם לזניה נהדרת ברבע שעה של עבודה

רות אוליבר | על השולחן | פורסם 17/05/16 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית מלבנית בגודל 20×25 ס"מ:

1 חבילה (500 גרם) עלי פסטה ללזניה

100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת

50 גרם גבינת פרמזן מגוררת

לבשאמל:

50 גרם חמאה

4 שיני שום קצוצות

4 כפות קמח

600 מ"ל (2 וחצי כוסות) חלב

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

מלח, פלפל ואגוז מוסקט מגורר

לסלמון:

חצי ק"ג פילה סלמון טרי, קצוץ לקוביות קטנטנות

2 שיני שום קצוצות

25 גרם חמאה

מלח ופלפל שחור טחון

3 כפות מיץ לימון סחוט טרי

רבע כוס יין לבן יבש

50 גרם גבינת פרמזן מגוררת

100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת

לתרד:

500-300 גרם עלי תרד נקיים מגבעולים וקצוצים גס

1 ביצה

350 גרם גבינת ריקוטה

מלח, פלפל ואגוז מוסקט מגורר

אופן ההכנה:

1 מכינים רוטב בשאמל: ממיסים חמאה בסיר קטן, מוסיפים שום וכשעולה ריח מוסיפים גם קמח. מערבבים לרביכה, יוצקים חלב קר ושמנת וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב כ-5 דקות עד שהתערובת מסמיכה. מתבלים ומצננים.

2 מחממים תנור ל-180 מעלות.

3 מכינים את הסלמון: ממיסים חמאה עם שום במחבת, ומאדים סלמון תוך כדי ערבוב.

4 מוסיפים מלח, פלפל שחור, יין ומיץ לימון. מבשלים עוד 3-2 דקות, מסירים מהכיריים ומקררים. מוסיפים פרמזן ומוצרלה ומערבבים.

5 מכינים את התרד: מערבבים תרד עם ביצה, ריקוטה, מלח, פלפל ואגוז מוסקט.

6 מרכיבים את הלזניה ואופים: יוצקים רבע כוס רוטב בשאמל לתבנית ומסדרים עלי לזניה. יוצקים עליהם חצי כוס בשאמל, מפזרים מחצית מתערובת התרד ועליה מעט מוצרלה. ממשיכים עם עלי לזניה, שכבה של סלמון ועליה יוצקים 1 כוס בשאמל ומעט מוצרלה. מסדרים שכבה שלישית של עלי לזניה, מעליהם חצי כוס בשאמל, יתרת התרד ומעט מוצרלה. מסדרים שכבת עלי לזניה אחרונה, יוצקים את יתרת הבשאמל, המוצרלה והפרמזן.

7 אופים 45 דקות או עד שפני הלזניה זהובים.