אוכל
צילום׃ SharonCobo, Istock

פסטה אנשובי ופיסטוקים

מנת פסטה מקורית ומיוחדת בטעמה - לאניני טעם

ארז קומרובסקי | גלובס | פורסם 08/04/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 2.5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

1 חבילת פסטה, רצוי מהסוג המכונה "חונק כמרים"
חצי צנצנת אנשובי איכותי בשמן זית
2-3 שיני שום קצוצות דק
חופן עלי בזיליקום טריים קצוצים גז
חצי כוס שמן זית איכותי ועדין
מלח ים גס ופלפל לבן גרוס טרי לפי הטעם
150 גרם גבינת פקורינו כבשים מגוררת דק
חצי כוס פיסטוקים קלויים על מחבת עם מעט שמן זית וטחונים בינוני דק

אופן ההכנה:

1 מבשלים את פסטת חונק הכמרים לפי הוראות היצרן. מסננים ושומרים מעט ממי הבישול.

2 מחממים מחבת על להבה חזקה. מוסיפים לתוכה את שמן הזית, וכשהוא מתחמם מטגנים בתוכו את האנשובי, את השום המגורר ואת הפיסטוקים הטחונים. מוסיפים מיד את הפסטה המבושלת, ומערבבים קלות.

3 מוסיפים מעט ממי הבישול. מסירים מהלהבה ומתבלים במלח ובפלפל לבן לפי הטעם. מוסיפים בנדיבות את עלי הבזיליקום ואת גבינת הפקורינו המגוררת. מערבבים ומגישים מיד.