אוכל
צילום׃ none

פטוצ'יני סלמון, מנגולד ועגבניות מיובשות ביין לבן

מתכון נפלא שטעמיו השונים מתמזגים לכדי סימפוניה פנומנלית בפה... מנה שתמיד משלבת בדמיוני, הן את הבית והן מסעדה איטלקית משובחת.

Asafiko_85 | מתכוני גולשים | פורסם 14/02/14 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 חבילת פסטה פטוצ`יני (500 גרם) מבושלת לפי הוראות יצרן

30 גרם חמאה

2 כפות שמן זית

1 בצל סגול חצוי ופרוס

1 צרור עלי מנגולד (החלק הלבן חתוך בנפרד לחלק הירוק)

3 שיני שום

1 (100 גרם) חבילת עגבניות לחות או מיובשות קצוצות

1 פלפל אדום חריף קצוץ (לא חובה)

500 גרם פילה סלמון טרי חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ

120 מ"ל יין לבן יבש (חצי כוס)

מלח ופלפל שחור גרוס

אגוז מוסקט מגורר טרי

להגשה: גבינת פרמז'ן איכותית.

אופן ההכנה:

1 ממיסים חמאה עם שמן זית במחבת, מוסיפים את החלק הלבן של המנגולד, מטגנים כ 5 דקות עד שמתרכך ומזהיב מעט. מוסיפים שום, עגבניות מיובשות ופלפל חריף ומטגנים עוד 3-4 דקות.

2 מוסיפים את קוביות הסלמון למשך כ 2 דקות עד שצבען משתנה, מוסיפים את החלק הירוק של המנגולד ומטגנים כדקה עד שהמנגולד מתרכך.

3 יוצקים יין, מוסיפים תבלינים ומביאים לרתיחה, מבשלים 1-2 דקות, מוסיפים את הפסטה ומערבבים דקה.

4 מגישים בליווי גבינת הפרמזן המגוררת.

5 שמרו קצת לחברים ולמשפחה. בתאבון!