אוכל
צילום׃ mako אוכל

לזניה בטטה וגבינות.

tamar_bs1 | מתכוני גולשים | פורסם 22/02/14 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 1.2 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חבילת דפי לזנייה

5 בטטות בינוניות מעוכות לפירה

כפית דבש

100 גרם חמאה

כף גדושה מרק עוף מומסת בכוס מים רותחים

כף גדושה רסק עגבניות מקופסא מומסת בחצי כוס מים רותחים

250 גרם שמנת 15% לבישול

400 גרם גבינת ריקוטה

חצי קופסת שימורים של זיתים שחורים מגולענים

בצל ירוק קצוץ דק

בזיליקום קצוץ גס

כוס גבינת פרמז'ן מגוררת

אופן ההכנה:

1.מועכים את הבטטות לפירה, בכוס מים רותחים ממיסים כף גדושה מרק עוף ומערבבים עם הפירה, ולאחר מכן מוסיפים את הרוטב עגבניות, ממיסים את החמאה עם הכפית דבש מוסיפים לפירה ומערבבים.

2 בסיר על אש קטנה מערבבים את השמנת עם הגבינת ריקוטה עד שהתערובת נהיית חלקה.

3 על תבנית משומנת מסדרים שכבת עלי לזנייה, ומעליה שכבה מהפירה בטטה מעל זה מפזרים את הבזיליקום והבצל ירוק קצוץ, מעל את שיכבת הגבינה והשמנת, מעל השמנת מפזרים את הזיתים השחורים ומעל מפזרים מעט פרמז'ן, חוזרים על אותה פעולה 2-3 פעמים עד שהתבנית מלאה, מכניסים לתנור שחומם כמה דקות מראש לחום 200 מעלות, ואופים כ20 דקות.