אוכל
תמונת AVI׃ mako

רביולי במילוי חצילים וגבינות ברוטב חמאת מרווה

מתכון לפסטה טרייה במילוי שלוש גבינות. מנה חלבית משביעה ומפנקת

דניאל תירוש | מאסטר שף | פורסם 03/05/12 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לבצק:

200 גרם קמח

קורט מלח

ביצה

למילוי:

1 חציל

שמן לטיגון

חופן פטרוזיליה קצוצה

4 כפות גבינת פרמזן

1 כף גבינת ריקוטה

1 כף גבינת רוקפור

ביצה

לרוטב:

50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות גדולות

2 כפות מים מינרליים

4 עלי מרוות סלעים

מעט מלח ים

אופן ההכנה:

1 הבצק: שמים בקערת המיקסר את הקמח, המלח והביצה ומערבבים במהירות נמוכה עד שנוצרים פירורים. לשים את הפירורים לכדי בצק ומעבירים למקרר ל-10 דקות.

2 מחלקים את הבצק לשני חלקים, לשים כל חתיכה ומשטחים אותה מעט.

3 מכוונים את מכונת הפסטה לשלב 1 ומעבירים את הבצק במרדדת. חוזרים על הפעולה שלב אחרי שלב עד לשלב 7. מתקבלת יריעת בצק ארוכה ודקיקה.

4 המילוי: מקלפים את החציל, חותכים לטבעות ומטגנים. סופגים את עודפי השמן וחותכים לקוביות קטנות.

5 מפזרים את הפטרוזיליה על החציל.

6 מועכים את הגבינות ומוסיפים לתערובת החציל. טורפים ביצה ומוסיפים גם אותה (חשוב קודם לטרוף אותה ורק אז להוסיף לקערה, אחרת תצא לכם חביתה).

7 הרביולי: חורצים בבצק עיגולים. מסדרים פחות מכף מהמילוי על מחצית מהעיגולים, מרטיבים את השוליים במעט מים ומכסים במחצית השנייה.

8 מרתיחים מים ומבשלים את הרביולי עד שהם עולים למעלה. מניחים בצד.

9 חמאת המרווה: מניחים את כל החומרים במחבת ומציתים להבה גדולה ורחבה. מביאים לרתיחה ומנערים את המחבת עד שהרוטב מצטמצם ומתקבלת אמולסיה סמיכה המבעבעת בבועות גדולות.

10 הרכבת המנה: מעבירים את הרביולים לחמאת חמאת המרווה הרותחת ומנערים היטב אחורה וקדימה עד לקצה יכולת הצמצום של האמולסיה.

11 מעבירים בעזרת כף את הרביולים לקערות הגשה רדודות, 6 במנה, כשלרגליהם שלולית מרווה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!