אוכל

ניוקי תפוחי אדמה

בציפוי פירורי לחם מתובלים

ישראל אהרוני | שיעור פרטי עם אהרוני | פורסם 15/10/08 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 57 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לניוקי

ק"ג תפוחי אדמה חדשים        
200 גר' קמח 
ביצה שלמה+ חלמון מביצה נוספת  
מלח
פלפל שחור טחון         
עירית קצוצה
שבבי פרמזן

לפירורי לחם

50 גר' חמאה
פירורי לחם
כף עלי טימין
2 שיני שום קצוצות 
מלח
פלפל שחור טחון

אופן ההכנה:

1 אופים את תפוחי אדמה עטופים בנייר כסף בחום של 200 מעלות, עד שהן מתרככים. קולפים ומרסקים אותם. מעבירים דרך מסננת, כדי שהפירה יהיה חלק לגמרי. 2. מוסיפים את הביצים, קמח, מלח ופלפל ומערבבים לתערובת אחידה. 3. מגלגלים את הבצק לנקניק על משטח עבודה מקומח וחותכים בתנועת סכין מהירה לניוקי. שמים על מגש מקומח בסולת. 4. הכנת הפירורים: שמים את החמאה במחבת, כשהיא חמה מאד מטגנים בה את השום, טימין ופירורי לחם עד שהם שחומים. מוציאים ומייבשים על מגבת נייר. 5. מבשלים את הניוקי בסיר גדול עם מי מלח כשתי דקות . מוציאים עם כף מחוררת ושמים על מגש. 6. שמים במחבת עוד 30 גר' חמאה ושלושה עלי מרווה. מטגנים קלות את הניוקי בחמאה ומעבירים לכלי הגשה, מפזרים מעל פירורי לחם, עירית קצוצה ושבבי פרמזן.