אוכל
צילום׃ none

פסטה ברוטב ברוקולי ושמנת בתוספת יין לבן וגבינת עיזים

מתכון שהמצאתי בהשראת מסעדה איטלקית מעולה שביקרתי בה. המתכון משלב מרכיבים רבים האהובים עלי ועל רבים במשפחתנו בעלי טעמים עדינים המשתלבים בצורה מעולה יחד. מומלץ!!

amit_55 | מתכוני גולשים | פורסם 25/03/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.5 60 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

פסטה פנה (500 גרם)

2 חבילות שמנת לבישול

ראש ברוקולי אחד

מעט חמאה

3 שיני שום

יין לבן

גבינת עיזים (פרומעז)

צנוברים

אופן ההכנה:

ממיסים בסיר מעט חמאה ומוסיפים 3 שיני שום (שלמות), מוסיפים את השמנת המתוקה ומצמצמים מספר דקות.

מוסיפים מעט יין לבן, מלח, פלפל, אגוז מוסקט ותבלינים לפי הטעם.

מבשלים על אש קטנה עד שהרוטב נהיה סמיך.

במקביל חותכים את הברוקולי לחתיכות בינוניות-קטנות ומבשלים כ3-5 דקות במים רותחים עם מעט מלח. הברוקולי צריך להתרכך מעט אך לא יותר מידי.

במקביל מבשלים את הפסטה.

כשהברוקולי מוכן מוסיפים אותו לרוטב ומבשלים כשתי דקות (לא לתת לברוקולי להתרכך יותר מידי).

מסננים את הפסטה ומערבבים אותה עם הרוטב.

קולים מעט צנוברים במחבת עם חמאה.

מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל את הצנוברים וגבינת העיזים ומגישים.

בתאבון :)