אוכל
צילום׃ none

אטריות סובה עם רוטב סויה ושומשום

מנת פסטה טעימה ברמות על.. אפשר לאכול אותה חמה, אך היא הרבה יותר טעימה קרה :)

tbitay | מתכוני גולשים | פורסם 28/03/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

75 גרם גרגירי שומשום

250 גרם אטריות סובה (סוג של אטריות יפניות דקות ואפרפרות המיוצרות מקמח כוסמת)

2 כפיות חומץ אורז (או חומץ בן יין לבן)

5 כפיות רוטב סויה (השתמשתי בדל נתרן)

2 כפיות דבש

2 כפיות שמן שומשום

5 גבעולי בצל ירוק פרוסים לטבעות דקות

אופן ההכנה:

נקלה מעט את גרגירי השומשום על מחבת יבשה, עד שהם מזהיבים מעט ונניח בצד.

נכין את אטריות הסובה לפי הוראות היצרן.

בינתיים, לתוך קערה נוסיף את החומץ, רוטב הסויה, הדבש ושמן השומשום,

נוסיף את טבעות הבצל הירוק ונערבב היטב.

שימו לב שאטריות הסובה מבשלים זמן קצר, כשש דקות בלבד,

אחרת הן נהיות דביקות ולא נעימות לאכילה.

לאחר שהאטריות מוכנות, נסנן אותן ונוסיף לקערה עם הרוטב והבצל,

נערבב היטב ונוסיף את גרגירי השומשום.

* מומלץ לחכות כחצי שעה לפני האכילה, בזמן הזה האטריות סופגות את הטעמים..