אוכל
צילום׃ mako אוכל

גרטן

מאכל ממש פשוט לאכילה,חלבי. קרנצי וטעים מאווד שקל להכין

cocoman | מתכוני גולשים | פורסם 23/03/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חבילה של פסטה (אפשר כל צורה אפשרית אך עדיף פסטה ארוכה)

גביע גבינה לבנה

גביע קוטג'

200-150 גרם גבינה צפתית/מלוחה (מה שאוהבים אפשר גם את שנייהם)

כ-400 גרם גבינה צהובה מגורדת

מלח-פלפל

חצי כוס חלב/שמנת בישול

אופן ההכנה:

מרתיחים סיר מים, מוסיפים חצי כפית מלח ומעט שמן ואת חבילת הפסטה לפי הוראות ההנחיה על השקית.

בינתיים, לוקחים קערה גדולה ומכניסים לתוכה את כל הגבינות רק מן הגבינה הצהובה מוסיפים שני שליש מן הכמות.

לאחר שהפסטה מוכנות שוטפים מעט במיים קרים ומכניסים לקערה של הגבינות.

מוסיפים מלח פלפל ומערבבים עד שהכול מטובל ומעורבב כראוי

מכניסים בחמגשית שטוחה את התערובת ומפזרים מעל את הגבינה הצהובה שנשארה.

את החמגשית מכניסים לתנור שכוון מראש ל180-200 מעלות לעשרים דקות חצי שעה. (כל אחד לפי טעמו, קראנצ'י יותר או פחות).

מגישים חם עם אפשרות לגבינה לבנה קרה בצד וסלט יקרות חי.