אוכל
צילום׃ 2יח"צ, המטבח1

ניוקי תרד וגבינת ריקוטה

פסטה צמחונית נהדרת

ישראל אהרוני | שיעור פרטי עם אהרוני | פורסם 16/06/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

400 גרם תרד קפוא, מופשר, סחוט היטב וקצוץ
50 גרם חמאה
1 בצל קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות דק
כף אורגנו טרי קצוץ דק
חצי כפית אגוז מוסקט
300 גרם גבינת ריקוטה טרייה (או אורדה)
2 ביצים
100 גרם קמח
רבע כוס פירורי לחם
100 גרם גבינת פרמזן מגורדת דק
75 גרם חמאה
10 עלי מרווה

אופן ההכנה:

1 במחבת חמה ומשומנת בחמאה, מאדים את הבצל, השום והאורגנו במשך שלוש דקות. מוסיפים את התרד ומאדים שלוש דקות נוספות. מקררים. 2. מערבים בקערה גבינת ריקוטה, פרמזן, ביצים, קמח ופירורי לחם. מוסיפים את התבלינים ותערובת התרד ומערבבים היטב. 3. צרים מהתערובת כדורים קטנים ופוחסים אותם מעט לצורה של זית. 4. מבשלים את הניוקי במי מלח 2-3 דקות עד שהם צפים. מוציאים ומסננים. 5. שמים במחבת רחבה את החמאה והמרווה ומטגנים יחד כשתי דקות. 6. מגישים את הניוקי בכלי רחב, יוצקים מעל את חמאת המרווה ומפזרים מעל גבינת פרמזן.