אוכל

פטוצ'יני אלפרדו עם פטריות

רוטב השמנת האהוב ביותר

גיל חובב | השף המעופף | פורסם 20/05/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 37 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

500 גרם פטוצ'יני טריים (רצוי אדומים או ירוקים)
50 גרם חמאה
1 בצל גדול קצוץ דק
1 סלסילת פטריות שמפיניון
1 שמנת מתוקה 15%
חצי כוס חלב
מלח ופלפל שחור גרוס
קורט אגוז מוסקט
שליש כוס פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1 מתיכים את החמאה במחבת גדולה. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד להזהבה יפה. מערבבים מדי פעם.

2 בינתיים שוטפים ומייבשים את הפטריות. קוצצים לחתיכות בגודל גרגרי שעועית בערך. כשהבצל הזהיב יפה, מוסיפים את הפטריות למחבת.

3 מערבבים ומטגנים עד שהפטריות גומרות להפריש את נוזליהן ואלה מתאדים (זה לוקח 7-8 דקות).

4 מוסיפים למחבת את השמנת והחלב. מערבבים היטב ומביאים אל סף רתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים עוד חמש דקות עד שהרוטב מתחיל להסמיך.

5 מתבלים במלח, פלפל ומוסקט (לא להגזים עם הפלפל. הרוטב צריך להיות מתקתק). מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.

6 מבשלים את הפסטה בהרבה מים רותחים ומומלחים. מסננים ומוסיפים לרוטב. מערבבים על אש קטנה כדקה, מעבירים לצלחות הגשה, זורים פטרוזיליה מלמעלה ומגישים, לצד פרמזן או קצ’קבל מגוררת, אל השולחן.