אוכל
צילום׃ דניה ויינר, לבשל עם יעל, הוצאת מודן

פסטה עם פטריות פורטובלו

מנה מהירה שטעמה משתבח למחרת היום כשטעם הפטריות נספג בה

יעל גרטי | לבשל עם יעל, הוצאת מודן | פורסם 27/01/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 27 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

5 כפות שמן זית
2 בצלים סגולים, חתוכים לרצועות
2 חבילות (700-600 גרם) פטריות פורטובלו או חורש
(לא שטופות!), חתוכות לפרוסות
1 חבילה (600 גרם) אפונה עדינה קפואה
מלח ופלפל שחור גרוס גס
1 חבילה (500 גרם) פסטה מסוג פּפּרדלה או מפלדינה
(או כל פסטה מוארכת ושטוחה)
גבינת פרמזן מגוררת לעיטור

אופן ההכנה:

1 מחממים 2 כפות שמן זית במחבת רחבה וגדולה על אש גבוהה ומטגנים את הבצל עד להזהבה נאה. מניחים במסננת מעל קערה להגרת נוזלים.

2 מוסיפים 2 כפות שמן זית לאותה מחבת ומטגנים את פטריות הפורטובלו עד להשחמה נאה, אך מבלי לרככן יתר על המידה. מוסיפים למסננת שבצד.

3 חולטים אפונה בקערה מלאה מים רותחים למשך 2-1 דקות, עד שהאפונה רכה דייה. מסננים ומניחים בצד.

4 מחממים כף שמן זית באותה המחבת ומקפיצים בעדינות את האפונה. מוסיפים למחבת את הבצל והפטריות ומערבבים בעדינות. מתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס גס ומסירים מן האש. מניחים בצד.

5 מבשלים פסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ומחזירים לסיר. מוסיפים את תוכן המחבת, מערבבים, מתבלים במלח ובפלפל, טועמים, מתקנים תיבול במידת הצורך ומגישים חם, בליווי גבינת פרמזן מגוררת.