אוכל
תמונת AVI׃ mako

פסטה בקרם לימון דבש, עם קרפצ'יו זוקיני ואספרגוס מאודה

פסטה ביתית בקרם לימון ודבש, מוגשת עם קרפצ'יו קישואים ועם אספרגוס מאודה

מיה בן צבי | מאסטר שף | פורסם 27/12/12 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 28 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק הפסטה:

2 כוסות קמח פסטה

כפית מלח

3/4 כוס מים

לקרם לימון ודבש:

לימון

שן שום

כפית עלי תימין

כפית וחצי דבש

מלח

שמן זית

לקרפצ'יו קישואים:

קישוא

מלח

שמן זית

לאספרגוס מאודה:

צרור אספרגוס

אופן ההכנה:

1 הפסטה: לשים את החומרים לבצק קשה. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.

2 קרם לימון ודבש: מבשלים לימון שלם במים עד שהוא מתרכך מאוד. כותשים שן שום במכתש ועלי. מקלפים חלק מקליפת הלימון המבושל ומוסיפים למכתש והעלי, וגם את תוכן הלימון (המסונן). מוסיפים גם תימין, דבש, מלח לפי הטעם ושמן זית, כדי ליצור מחית נוחה תוך כדי עבודה. המרקם צריך לצאת בסוף קרמי.

3 קרפצ'יו קישואים: מקלפים את הקישוא עם קולפן. נפטרים מהקליפה וממשיכים לקלף לקבלת סרטי קישואים (מוותרים על הליבה). מערבבים את הסרטים עם שמן זית ומלח, ונותנים לנוח כרבע שעה.

4 אספרגוס מאודה: מקלפים את החלק התחתון והעבה של האספרגוס. מאדים כ-5 דקות מעל מים רותחים (בסלסלת אידוי או בסיר כפול).

5 מרתיחים מים עם הרבה מלח. מרדדים את הפסטה במכונה לעלה דק. פורסים (בעזרת סכין) סרטים רחבים מהבצק.

6 מחממים במחבת 2 כפות שמן, מוסיפים את הקישואים והאספרגוס. במקביל, מבשלים את הפסטה במים הרותחים כ-2 דקות, עד שהיא צפה. מעבירים את הפסטה המוכנה למחבת עם הירקות. מוסיפים את קרם הלימון ומגישים.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!