אוכל

פטוצ'יני ערמונים

מתכון בלתי שגרתי לפסטה חגיגית במיוחד

| מסעדת בליני | פורסם 28/01/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (1 מנות):

30 גרם ערמונים (מסוכרים חתוכים לפרוסות)
160 גרם פטוצ'יני לבן
10 גרם חמאה (חשוב לא מלוחה)
2 שיני שום (קצוצות דק)
100 מ"ל יין מרסלה (יין מתוק)
20 גרם פטריות פורטובלו חתוכות דק (2 פטריות)
50 מ"ל שמנת מתוקה 32% שומן
20 גר פרמז'ן מגורד
10 גרם צנוברים קישוט
מלח ופלפל שחור טחון

אופן ההכנה:

1 במחבת על אש נמוכה צורבים את הערמונים עם החמאה והשום.

2 כאשר החמאה התמוססה לחלוטין מוסיפים את הפטריות ומקפיצים יחד למשך דקה.

3 מוסיפים את הנוזלים ומתבלים במעט מלח ופלפל שחור ומצמצמים את הרוטב.

4 מבשלים את הפסטה בסיר עם מים חמים עד למידה רצויה. מסננים ומוסיפים לרוטב . מקפיצים מעט את הכול יחד.

5 מעבירים את הפסטה לצלחת הגשה ומקשטים עם צנוברים ופרמז'ן.