פטוצ'יני ערמונים
מתכון בלתי שגרתי לפסטה חגיגית במיוחד
| מסעדת בליני
| פורסם 28/01/10
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (1 מנות):
30 גרם ערמונים (מסוכרים חתוכים לפרוסות)
160 גרם פטוצ'יני לבן
10 גרם חמאה (חשוב לא מלוחה)
2 שיני שום (קצוצות דק)
100 מ"ל יין מרסלה (יין מתוק)
20 גרם פטריות פורטובלו חתוכות דק (2 פטריות)
50 מ"ל שמנת מתוקה 32% שומן
20 גר פרמז'ן מגורד
10 גרם צנוברים קישוט
מלח ופלפל שחור טחון
אופן ההכנה:
1 במחבת על אש נמוכה צורבים את הערמונים עם החמאה והשום.
2 כאשר החמאה התמוססה לחלוטין מוסיפים את הפטריות ומקפיצים יחד למשך דקה.
3 מוסיפים את הנוזלים ומתבלים במעט מלח ופלפל שחור ומצמצמים את הרוטב.
4 מבשלים את הפסטה בסיר עם מים חמים עד למידה רצויה. מסננים ומוסיפים לרוטב . מקפיצים מעט את הכול יחד.
5 מעבירים את הפסטה לצלחת הגשה ומקשטים עם צנוברים ופרמז'ן.