פסטה ברוטב עגבניות של חיים כהן
השבוע בתכנית המטבח המנצח חיים כהן בישל לרותי פסטה. היא אהבה - ואנחנו רוצים גם: פסטה ברוטב עגבניות, עם כל חלקי העגבנייה - כולל העוקץ! המתכון המקורי כולל פסטת אריסה טרייה, אבל יעבוד פגז גם פסטה יבשה
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
מצרכים בסיסיים
חבילת פסטה
גבינת פרמזן – לפי הטעם
לרוטב:
1 ק"ג עגבניות שרי תמר/מגי
5 שיני שום קלופות וקצוצות
חצי כוס שמן זית
צ'ילי חריף קצוץ - לפי הטעם
מלח
כף רסק עגבניות – עדיף בשפורפרת ולא בקופסה
גבינת פרמז'ן – לפי הטעם
אופן ההכנה:
1.חוצים את העגבניות.
2 מכניסים לתוך סיר שמן זית ושום ומתחילים לחמם בעדינות על אש נמוכה-בינונית (מכניסים את השום ביחד עם השמן, כשהוא עוד קר). מוסיפים צ'ילי, עדיין בחום נמוך. שימו לב, לא לטגן את השום והצ'ילי.
3 מוסיפים את העגבניות ומתבלים במלח.
4 מכסים את הסיר. אחרי חמש דקות, מגבירים את האש ואחרי עשר דקות מערבבים את הסיר ושוב מכסים. מבשלים במשך 20-25 דקות, לא יותר.
5 מעבירים את העגבניות למסננת מעל קערה ומועכים כדי לסנן קליפות. מחזירים את הרוטב המסונן לסיר על אש נמוכה-בינונית ומוסיפים כף רסק עגבניות מעורבב בחצי כוס מים.
6 מבשלים פסטה בהתאם להוראות היצרן, מעבירים אותה לרוטב - וגם כף ממי הבישול.
7 מערבבים ומגבירים את האש למשך חצי דקה. הרעיון הוא לאדות את המים ואת ריכוז הטעמים. בסוף הבישול ניתן להוסיף בזיליקום, מרווה או אפילו את העוקץ של העגבנייה (במידה ומשתמשים בעגבניות מגי).
8 מגרדים פרמזן ומגישים.