פשטידת פסטה, אגוזי מלך וקשקבל
מתכון לפשטידה פשוטה ומפתיעה בטעמה העשיר. אפשר להכין משאריות פסטה
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
המרכיבים:
250 גרם (חצי חבילה) פסטה קצרה
1 כף חמאה
1 כף קמח
כוס ורבע חלב
150 גרם גבינת קשקבל מגוררת, או חתוכה לקוביות קטנות
1 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כפית מלח
5 שיני שום כתושות
2 ביצים
100 גרם אגוזי מלך קלויים, קצוצים גס
אופן ההכנה:
1 מבשלים את הפסטה שתי דקות פחות מהזמן המצוין על האריזה. מסננים.
2 ממסים חמאה בסיר בינוני ומוסיפים את הקמח. מערבבים היטב עד שכל החמאה נספגת בקמח.
3 מוסיפים את החלב לאט ובהדרגה, כרבע כוס בכל פעם. מערבבים בכל פעם היטב עד שאין גושים לפני ההוספה הבאה.
4 מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים תוך ערבוב עד שהרוטב מסמיך מעט. מוסיפים את הגבינה ומערבבים היטב עד שהגבינה נמסה. מסירים מהאש.
5 מוסיפים פלפל, מלח ושום, מערבבים, מכסים, ומניחים לרוטב להצטנן לטמפרטורה נעימה למגע.
6 מוסיפים ביצים ואגוזים ומערבבים היטב. מוסיפים את הפסטה ומערבבים.
7 יוצקים את התערובת לתבנית משומנת בגודל 20X20 ס"מ ואופים 25 דקות בחום של 180 מעלות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!