אוכל
צילום׃ mako אוכל

פסטה פנה ברוטב פטריות, ערמונים, שמנת ובולגרית מעודנת

מתכון שעובר דורות במשפחה כבר יותר מ3 דורות

shirlush_62 | מתכוני גולשים | פורסם 26/03/14 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

מצרכים:

1 כוס ערמונים רכים בוואקום (להשיג ברשתות השיווק)

2 כפות שמן זית

1 בצל שאלוט קצוץ

2 שיני שום פרוסות דק

פלפל שחור גרוס

1 סלסלת פטריות פורטובלו, חתוכות מעט גס

1 סלסלת פטריות שמפיניון, חצויות

1/3 כוס יין אדום

2 שמנת מתוקה להקצפה 38%

מלח

400 גרם פסטה פנה

250 גרם גבינת פיראוס בולגרית מעודנת 9%

אגוז מוסקט

1/3 כוס עירית קצוצה

אופן ההכנה:

1 חוצים את הערמונים.

2 מחממים 2 כפות שמן זית וצולים את השאלוט הקצוץ לצבע זהוב.

3 מוסיפים קורט פלפל שחור גרוס, את השום הפרוס, את הפטריות החתוכות והערמונים וצולים כ-5 דקות מעל חום גבוה.

4 מוסיפים 1/3 כוס יין אדום ומצמצמים את הנוזל לחצי.

5 מוסיפים את השמנת המתוקה עם 2 קורט מלח ומערבבים מעל חום בינוני, להסמכה של הרוטב.

6 לפני ההגשה: מבשלים לרמת "אל דנטה" את הפסטה, מסננים היטב מהמים.

7 מוסיפים מעל הרוטב מהפסטה ומערבבים.

8 מעל המנות החמות מוסיפים בנדיבות בולגרית מעודנת מגורדת ומעליה אגוז מוסקט מגורר ועירית קצוצה.