ספגטי מיטבולס
כשאנחנו רעבים וחושבים על הארוחה הבאה - סיר של ספגטי עם כדורי בשר מככב קבוע בפנטזיות שלנו: כזה עם קציצות רכות ומתובלות כמו שצריך ורוטב עגבניות פשוט וטעים, כזה שאוכלים ומבקשים עוד מנה. הנה, כזה בדיוק
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לקציצות:
חצי צרור פטרוזיליה קצוץ (רק עלים)
שלושת רבעי צרור בזיליקום קצוץ (רק עלים)
חצי כפית תימין קצוץ
3-4 פרוסות חלה/לחם לבן ללא הקשה
קילו בשר בקר טחון (עדיף חצי טלה ושיהיה טחון פעמיים)
בצל קטן, קצוץ דק מאוד
2 שיני שום, כתושות
2 ביצים
3 כפיות רסק עגבניות
2 כפיות שטוחות מלח
כפית פלפל שחור
שמן לטיגון
לרוטב:
שמן זית
4 שיני שום, פרוסות
רבע פלפל צ'ילי קצוץ (לא חובה)
800 גרם עגבניות מרוסקות
2 כפות רסק עגבניות
כפית סוכר
2 כפיות מלח
כפית פלפל שחור
כפית בזיליקום טרי קצוץ
כפית אורגנו טרי קצוץ
חצי כפית תימין טרי קצוץ (את כל עלי התבלין ניתן להחליף בתבלינים יבשים)
פלפל שאטה גרוס
לפסטה:
חבילת ספגטי, מוכנה לפי הוראות היצרן
אופן ההכנה:
1 מכינים את הקציצות: קוצצים דק את כל הירוקים, מרטיבים את החלה, סוחטים היטב וקוצצים. מערבבים בקערה את כל המרכיבים ולשים עד שהתערובת אחידה.
2 בודקים את התיבול ומתקנים בהתאם לצורך. יוצרים כדורים קטנים מכל התערובת, ומטגנים.
3 מכינים את הרוטב: בסיר רחב מטגנים שום וצ'ילי עד להזהבה של השום. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת רסק העגבניות. מוסיפים את התבלינים ועשבי התיבול ומביאים לרתיחה. מתקנים תיבול.
4 מוסיפים בזהירות את הקציצות, אחת ליד השנייה (ולא אחת על השנייה). מבשלים כ-40 דקות על אש נמוכה מכוסה חלקית, או עד שהרוטב מסמיך והקציצות מוכנות. מגישים עם הספגטי.
>> את המתכון הזה קיבלנו מעומר מילר, ויש במדור שלו עוד המון מתכונים פצצה