אוכל
צילום׃ none

טורטליני במילוי חצילים וריקוטה

מנה זו מאופיינת במרכיביה הים תיכוניים והכי זמינים בכל מטבח. שידוך של רוטב המבוסס על שמן זית ותבלינים או עגבניות בסיסי ישנה בכל פעם ויגלה לכם טעמים חדשים מאותה המנה ממש.

shakesbakes | מתכוני גולשים | פורסם 19/02/14 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

בצק פסטה מרודד לעובי 5-6

חציל קלוי על אש גלויה

ביצה טרופה

200 גרם ריקוטה

גרידת לימון אחד

מלח

פלפל

שמן זית

פלפל שאטה קטן שלם

2 עלי מרווה

שן שום פרוסה דק

טימין טרי.

אופן ההכנה:

מלית:

מרוקנים תוכן של חציל שנקלה על אש גלויה לקערה, מצננים לטמפרטורת החדר. מוסיפים גרידה מקליפת לימון אחד, גבינת ריקוטה, מתבלים במלח ופלפל, טועמים ומתקנים תיבול.

מחלקים את בצק הפסטה המרודד לריבועים. מורחים מחצית מהריבוע בביצה טרופה.

על החלק המרוח בביצה שמים חצי כפית מלית.

מהדקים באלכסון ליצירת משולש.

את בסיסי המשולש מהדקים זה לזה ויוצרים את צורת הטורטליני הנראה כמו כובע.

במים רותחים עם כפית מלח, מבשלים את הטורטליני כ 2 דקות לאחר שצפו על פני המים.

במחבת מחממים בינתיים מעט שמן זית, מרווה ופלפל שאטה שלם.

שהטורטליני מוכן מוציאים מהמים נותנים חצי דקה בחוץ לפני העברתו למחבת עם שמן הזית.

מכניסים את הטורטליני למחבת ואיתו את פרוסות השום הדקות ומקפיצים קלות עד שהטורטליני נעטפים מתבלים במלח ונזהרים לא לחרוך את השום, לתבל במלח.

מעבירים לצלחת הגשה מפזרים מעל פלפל שחור גרוס מעט טימין טרי, גבינת פרמג'אנו ומגישים-חם!.