אוכל

שפצלה גבינות

איטריות בצק ברוטב גבינות ויין

| אנינה מטבח איטלקי | פורסם 02/12/09 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.1 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לשפצלה

1 ק"ג קמח
25 גרם מלח
5 ביצים
600 מ"ל מים או מעט יותר לפי הצורך

לרוטב הגבינות

1/2 בקבוק יין לבן יבש
4 שיני שום קלופות
5 גבעולי תימין טרי
2 בצל ירוק
1/2 ליטר שמנת מתוקה
150 גרם פטה
100 גרם פרמזן
50 גרם רוקפור (אם רוצים)
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

את בצק השפצלה מרסקים לצורת האטריות באמצעות מכשיר מיוחד, דמוי מגררת שטוחה שעליה תא ובו מונח הבצק ומוסע הלוך ושוב כך שהבצק נגרר לאטריות על המגררת, אך ניתן להשתמש בחלקה העבה של הפומפייה 

להכנת השפצלה1 בקערת מיקסר מערבבים יחד קמח, ביצים ומלח עד שמתקבלת תערובת אחידה ללא גושים. מוסיפים את המים וממשיכים לערבב במהירות נמוכה עד שמתקבלת בלילה סמיכה ואחידה.2. מחממים בסיר גדול לפחות 3 ליטר מים. ממליחים את המים בשתי כפיות מלח. מניחים את המגש המחורר מעל. מניחים על המגש מצקת מהבלילה ובערת לקקן "דוחפים" את הבצק אל החורים לתוך המים. מניחים לאטריות להתבשל כדקה. מוציאים מהמים למסננת ושוטפים מעט במים קרים. אפשר להעביר לכלי אחסון ולשמור כיום במקרר לפני הגשה.

להכנת הרוטב1 בסיר בינוני מרתיחים את היין עם שום ותימין2. מוסיפים גבינת פטה ותוך כדי בישול טורפים בעזרת מטרפה עד שהגבינה מתפוררת3. מנמיכים את האש, מוסיפים את שאר המרכיבים ומבשלים כ-20 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם4. מעבירים את הרוטב דרך מסננת ומניחים בצד.5. במחבת טפלון. צורבים שפצלה במעט חמאה, מוסיפים 150 מ"ל מרוטב הגבינות ומצמצמים תוך כדי ערבוב עד לסמיכות הרצויה