אוכל
צילום׃ Markus Guhl, Istock

מאפה פסטה עם יוגורט עזים

מאפה פסטה עם יוגורט עזים: מנה שהיא בין לזניה לפשטידה עם שכבות אפויות של פסטה, יוגורט, עגבניות וגבינות עיזים

ברק חורש | גלובס | פורסם 01/06/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

לבסיס (לתבנית אלומיניום עמוקה בגודל בינוני):

1 חבילה (500 גרם) פסטה פטוצ'יני מקמח מלא - מבושלת, מסוננת ומשומנת במעט שמן זית

2 ביצים גדולות טרופות

1 גביע יוגורט עזים (150 גרם)

250 גרם גבינה לחיתוך ללא מלח

10 חצאי עגבניות לחות חתוכות לרצועות

1 גליל גבינת עזים

קליפה מגוררת מלימון אחד

לרביכה:

2 כפות שמן קנולה

5 כפות שמן זית

3 כפות קמח מלא או רגיל

2 כוסות חלב עזים

אגוז מוסקט

מלח

פלפל לבן טחון

אופן ההכנה:

1 מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס). מרפדים את התבנית בנייר אפייה משומן קלות.

2 מערבבים היטב בקערה גדולה את כל חומרי הבסיס.

3 יוצקים את שני סוגי השמן לסיר, ומחממים על להבה נמוכה. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב, מוסיפים את חלב העזים בהדרגה ותוך ערבוב. מבשלים עד שהרביכה מסמיכה. מסירים מהאש ומתבלים בנדיבות.

4 מערבבים עם תערובת הפסטה שבקערה, ומעבירים לתבנית. אופים במשך 50 דקות או עד שהמאפה מזהיב היטב.