אוכל
צילום׃ דרור כץ, יחסי ציבור

ניוקי סלק בחמאת מרווה ובזיליקום

כיסונים קטנים ורכים של בצק תפוחי אדמה וסלק ברוטב חמאתי מעודן

אוהד זוסמן | מאסטר שף | פורסם 14/10/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

400 גרם תפוחי אדמה (שלושה תפוחי אדמה ביינוניים)
100 סלק (חצי סלק גדול)
125 גרם קמח
חלמון ביצה

לרוטב

מאה גרם חמאה
3 כפות שמן זית
כפית מלח גס (עדיף אטלנטי)
2 שיני שום
8 עלי מרווה
4 עלי בזיליקום
קורטוב אגוז מוסקט
פחות מרבע כוס אגוזי מלך ושקדים

להגשה

מוצרלה
פרמזן

אופן ההכנה:

1 להכנת הבצק: מבשלים את תפוחי האדמה והסלק במים עם מלח עד התרככות (לא רך מדי).

2 קולפים את תפוחי האדמה והסלק בעודם חמים ומועכים עם מזלג עד שכל הגושים מתפרקים ונהפכים לעיסה אחידה.

3 מוסיפים את הקמח והחלמון ולשים את הבצק עד שיהיה מוכן ונוח לעבודה.

4 מפרידים את הבצק לעיגולים בגודל כדור פינג פונג ומרדדים עם הידיים על משטח עבודה מקומח. מרדדים לנקניקים דקים בקוטר סנטימטר או שניים. 

5 מכדררים את החתיכות הקטנות בכף היד לעיגולי ניוקי קטנים וכשהניוקי במרכז כף היד נותנים מעיכה קטנה עם הבוהן על מנת ליצור לו בטן קטנטנה.

6 מרתיחים 5 ליטר מים עם 2-3 כפיות מלח ושולחים את הניוקי אחד אחד למים. כאשר הניוקי צפים מוציאים אותם למסננת עם כף מחוררת.

7 להכנת הרוטב: קולים בנפרד את האגוזים והשקדים עם מעט שמן ומלח עד הזהבה.

8 ממיסים את החמאה ומטגנים את המרווה עם הצד המשונן כלפי המחבת. מוסיפים שמן זית, שום ומלח.

9 בהזהבה של השום מוסיפים את אגוז מוסקט והבזיליקום ומערבבים עד צליה של הבזיליקום.

10 מגישים את הניוקי עם הרוטב החם מעליו ומגרדים את המוצרלה והפרמזן מעל.