אוכל

סלט אטריות עם עוף וירקות

סלט סיני פשוט ומדוגם: אטריות ביצים עם נבטים, פלפלים ורוטב סויה-שומשום משגע

גיל חובב | השף המעופף | פורסם 16/07/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4 46 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חצי קילו אטריות ביצים מבושלות
1 כף שמן שומשום
1 כוס נבטים מהזן העבה
1 כוס חזה בשר עוף מבושל וקצוץ (עדיף לא חזה)
1 פלפל אדום מתוק חתוך לרצועות דקות
1 פלפל אדום צהוב חתוך לרצועות דקות
4 בצלים ירוקים קצוצים גס
3 גבעולי סלרי קצוצים דק (כולל העלים)
1 מלפפון גדול

לרוטב

3 כפות חומץ כהה (יין או בלסמי)
3 כפות רוטב סויה
3 כפות שמן שומשום
1 כף סוכר
1 כף שמן צ'ילי
2 כפות שומשום קלוי או שומשום בטעם ווסבי

אופן ההכנה:

1 מבשלים את האטריות לפי ההוראות שעל האריזה. דקה לפני תום הבישול מוסיפים למים את הנבטים. מסננים ומקפיצים עם כף שמן השומשום. מצננים. 2. קולפים פסים לאורך המלפפון (לקבלת אפקט זברה). חוצים אותו לאורכו, נפטרים מהזרעים ופורסים את שתי הסירות שנוצרו לקבלת קשתות. 3. מערבבים את כל הירקות עם האטריות והנבטים בקערה. 4. מערבבים היטב את חומרי הרוטב בקערית, יוצקים לקערה ומערבבים. 5. להגשה, מעבירים לקעריות אישיות ומפזרים מלמעלה שומשום.