אוכל
צילום׃ יונתן בלום, יחסי ציבור

פאד-תאי

איטריות אורז מוקפצות עם עוף וירקות של רות סירקיס

רות סירקיס | "מאסיה באהבה", הוצאת ר. סירקיס | פורסם 26/10/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 160 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

200 גרם (כחצי חבילה) אטריות אורז ברוחב 5 מ"מ

200 גרם חזה עוף או פרגית, חתוכים דק

2 ביצים טרופות

רבע כרוב סיני, פרוס גס

2 גזרים, פרוסים

חצי קופסה נבטים סיניים

1 בצל ירוק, קצוץ

שמן מתובל:

2 כפות שמן

חצי כפית שום כתוש

חצי כפית ג'ינג'ר טרי מגורר

1 כפית רוטב צ'ילי מתוק

רוטב:

2 כפות רוטב סויה

2 כפות מיץ לימון או ליים

קורט סוכר

מלח, פלפל שחור

2 כפיות שמן שומשום

קישוט:

עלי כוסברה

חצי כוס בוטנים מטוגנים, מרוסקים גס

משולשי לימון ירוק

אופן ההכנה:

1 משרים את האטריות במים קרים 20 דקות. שופכים את המים וחותכים את האטריות במספריים לחתיכות קצרות. יוצקים על האטריות מים רותחים. משרים עוד 10 דקות עד רבע שעה. מנקזים את שארית המים.

2 מחממים את השמן במחבת ומטגנים את השום, הג'ינג'ר והצ'ילי כדי לתבל את השמן. מוסיפים את הכרוב והגזר וכן את חתיכות העוף ומטגנים 2 דקות.

3 מזיזים את העוף והירקות לצד אחד של המחבת, ומטגנים את הביצים בחלק הפנוי. את החביתה שנוצרת מפוררים לפירורים.

4 מוסיפים למחבת את האטריות המרוככות והמנוקזות. בוחשים ומערבבים עם הבשר והביצים. יוצקים את רוטב הסויה, מיץ הלימון, הסוכר, מלח ופלפל לפי הטעם. מטגנים על חום גבוה דקה או שתיים עד שהכל מתחמם ומתערבב.

5 מוסיפים למחבת שעל האש את הנבטים והבצל הירוק ומערבבים חצי דקה. מזלפים את 2 כפיות שמן השומשום.

6 מקשטים בעלי כוסברה טריים, בוטנים קצוצים ומשולשי לימון ירוק. מגישים חם.