צילום׃ חנושה (בת חן שמעיה)
פסטה שמנת ופטריות
כל אחד צריך לפעמים להתמסר לארוחה שאין בה לא בריאות ולא ויטמינים, אלא רק עונג מושחת וטהור. בשבילנו מנה של הפסטה-שמנת-פטריות הזאת בבקשה, ושתהיה כמה שיותר גדולה
חנושה (בת חן שמעיה) | mako
| פורסם 03/12/25
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
כשלושת רבעי חבילת פסטה (350-400 גרם), מבושלת לפי ההוראות על האריזה
50 גרם חמאה
1 בצל, קצוץ דק
סלסילה של פטריות שמפיניון, פרוסות
3 שיני שום, כתושות
500 מ"ל שמנת לבישול
מלח
פלפל שחור
רבע כפית אגוז מוסקט טחון
מצקת אחת ממי הבישול של הפסטה
חצי כוס פרמזן מגוררת
להגשה:
עוד פרמזן
אופן ההכנה:
1 ממיסים את החמאה במחבת. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה.
2 מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שהן משנות צבע לחום עמוק.
3 מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים עוד דקה.
4 מוסיפים את השמנת, מערבבים ומביאים לרתיחה עדינה. מתבלים ומערבבים היטב.
5 מוסיפים את הפסטה יחד עם מצקת אחת ממי הבישול, מערבבים ומבשלים עוד כמה דקות לספיגת טעמים.
6 מוסיפים פרמזן ומערבבים עד שהרוטב מסמיך ונהיה קרמי.
7 מגישים עם עוד פרמזן.
בתיאבון!




