אוכל
צילום׃ חנושה (בת חן שמעיה)

פסטה שמנת ופטריות

כל אחד צריך לפעמים להתמסר לארוחה שאין בה לא בריאות ולא ויטמינים, אלא רק עונג מושחת וטהור. בשבילנו מנה של הפסטה-שמנת-פטריות הזאת בבקשה, ושתהיה כמה שיותר גדולה

חנושה (בת חן שמעיה) | mako | פורסם 03/12/25 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

כשלושת רבעי חבילת פסטה (350-400 גרם), מבושלת לפי ההוראות על האריזה

50 גרם חמאה

1 בצל, קצוץ דק

סלסילה של פטריות שמפיניון, פרוסות

3 שיני שום, כתושות

500 מ"ל שמנת לבישול

מלח

פלפל שחור

רבע כפית אגוז מוסקט טחון

מצקת אחת ממי הבישול של הפסטה

חצי כוס פרמזן מגוררת

להגשה:

עוד פרמזן 

אופן ההכנה:

1 ממיסים את החמאה במחבת. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה.

2 מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שהן משנות צבע לחום עמוק.

3 מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים עוד דקה.

4 מוסיפים את השמנת, מערבבים ומביאים לרתיחה עדינה. מתבלים ומערבבים היטב.

5 מוסיפים את הפסטה יחד עם מצקת אחת ממי הבישול, מערבבים ומבשלים עוד כמה דקות לספיגת טעמים.

6 מוסיפים פרמזן ומערבבים עד שהרוטב מסמיך ונהיה קרמי. 

7 מגישים עם עוד פרמזן. 

לעוד מתכונים מטריפים של חנושה

בתיאבון!