אוכל
צילום׃ עודד קרני

פסטת פטריות ושמנת

מתכון נפלא שמצליח כל פעם

דוד גול | showchef.co.il | פורסם 30/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.1 35 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1/2 ק"ג פסטה פנה
2 סלסלה פטריות שמפיניון
7 יח' זוקיני חתוך לרצועות
3 שיני שום כתוש
50 גר' חמאה או שמן זית
2 שמנת עמידה 38% שומן
1/2 כוס יין לבן
חבילת פרמזן מגורדת
מלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט מגורד
1 כוס עשבי תיבול קצוצים ( אורגנו, בזיליקום, פטרוזיליה)

אופן ההכנה:

1 ממסים חמאה ומטגנים את הזוקיני ,הפטריות והשום ( מוסיפים עוד חמאה עם המחבת התייבשה משומן). 2. מוסיפים 3/4 מכמות היין ומביאים לרתיחה, מצמצמים את הנוזלים. 3. מוסיפים את השמנת המתוקה ומביאים לרתיחה. 4. מתבלים תיבול חלקי בתבליני הרוטב ומוסיפים חצי מכמות הפרמזן. 5. מבשלים במשך 15 דקות על להבה נמוכה ומערבבים מדי פעם. 6. מוסיפים את יתרת הפרמזן, את עשבי התיבול , מערבבים , טועמים ומשפרים תיבול. 7. מכינים הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה, מסננים ומערבבים עם הרוטב.