אוכל

טורטליני ברוטב יוגורט שום ונענע

כיסוני פסטה נימוחים במילוי בשר טחון ובתיבול מלטף של יוגורט ושום

אמירה אשקר | מאסטר שף | פורסם 21/10/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות לא כשר
Rating: 2.9 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

2 כוסות קמח לבן
1 כפית מלח
3/4 כוס מים פושרים

לרוטב היוגורט

ליטר וחצי יוגורט 4.5/ 7 % שומן (עדיף יוגורט עיזים)
2-3 שיני שום כתושות
2 כפיות נענע מיובשת ומפוררת דק
3 כפות שמן זית לטיגון

אופן ההכנה:

1 בסיר עם שמן זית מטגנים שיני שום כתושות, ומוסיפים כף יוגורט. מוציאים את הרוטב ומניחים בצד. 2. באותו סיר מבשלים את כל היוגורט עם כפית מלח, וממשיכים לערבב עם מטרפה על אש נמוכה, עד שמתחיל לבעבע. שומרים על אש נמוכה. 3. במקביל, מכינים את המילוי: מערבבים את הבשר הטחון עם הפטרוזיליה והתבלינים, מכhנים כדורים קטנים מאוד (כמו גולות) ומניחים על צלחת בצד. 4. להכנת הבצק: מרדדים את הבצק לעלה דק בעובי 1 ס"מ, ומפזרים קמח במידת הצורך שלא יידבק. 5. לוקחים כוסית קטנה וקורצים עיגולים מהבצק. על כל עיגול בצק מניחים כדור של בשר. סוגרים בצורת חצי ירח, ומסביב לאצבע לופתים את הבצק עד שמתקבל מעין כובע קטן (כמו עוגיית מזל). 6. בסיר היוגורט המבעבע מכניסים את הטורטליני אחד אחד, כדי שלא יידבקו אחד לשני, ונותנים להתבשל על אש נמוכה כ- 20 דקות. 7. את רוטב השום מוסיפים לסיר, וכן 2 כפות נענע יבשה ומגורדת. נותנים לתערובת להתבשל כ- 5 דקות ומגישים.