צילום׃ ענת אלישע, mako אוכל
פסטה ברוטב חמאה, שום ולימון
זאת מנת פסטה שמתקתקים ברבע שעה גג, וזוללים כל כך מהר שקשה להאמין שהייתה פה ארוחת צהריים בכלל. בזמן שהפסטה מתבשלת ממיסים חמאה ומוסיפים את כל מה שצריך, קצת מי בישול מהפסטה, את הפסטה עצמה, עוד פרמזן וזהו
ענת אלישע | mako אוכל
| פורסם 16/01/24
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעשר דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
250 גרם פסטה לבחירתכם
50 גרם חמאה
2 כפות שמן זית
125 מ"ל שמנת מתוקה/שמנת לבישול
3-4 שיניי שום כתושות
כפית גרידת לימון
חצי כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית צ׳ילי גרוס
כפית שטוחה מלח (או לפי טעם)
חצי לימון גדול סחוט
גרידת לימון מחצי לימון/לימון שלם
חצי כוס מי בישול פסטה
50 גרם פרמזן מגוררת
להגשה:
פרמזן מגוררת
עירית קצוצה
אופן ההכנה:
1 מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
2 מחממים מחבת וממיסים חמאה ושמן זית.
3 מוסיפים למחבת את השום, מטגנים קלות ומוסיפים שמנת מתוקה. מביאים לרתיחה ומוסיפים תבלינים, גרידת לימון , לימון סחוט ומי בישול הפסטה.
4 מערבבים היטב ללא הפסקה במשך 2-3 דקות.
5 מוסיפים פרמזן, מערבבים עוד קצת ומוסיפים את הפסטה. מבשלים כ-2 דקות.
6 מעבירים לצלחת הגשה, מוסיפים פרמזן ועירית קצוצה וזוללים.
בתיאבון!