רביולי גבינות ברוטב חמאה ומרווה
רביולי ביתי במילוי תערובת גבינות, ברוטב עדין של חמאה ומרווה
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (2 מנות):
לריקוטה:
חצי ליטר חלב
רבע כוס חומץ
נייר גבינה
לפסטה:
כוס קמח
ביצה גדולה
לתערובת הגבינה:
גבינת פרמזן
גבינת פרובולונה פיקנטה
גבינת פקורינו רומנו
לרוטב:
חמאה צהובה
4 עלים קצוצים של מרווה רפואית טרייה
מלח
אופן ההכנה:
1 ליצירת גבינת ריקוטה: מחממים את החלב עם החומץ. כשהחלב מתגבש והנוזל שקוף (70 מעלות בדיוק) מורידים מהאש, ומסננים עם נייר גבינה.
2 ליצירת הפסטה: מערבבים את הקמח והביצה ולשים מעט. מרדדים במכונת פסטה עד לקבלת עלי פסטה דקים (מספר 6 או 7).
3 להכנת המילוי: מערבבים לפי הטעם ריקוטה, פרמזן, פרובולונה ופקורינו.
4 חותכים שמונה ריבועים גדולים של פסטה. מניחים על 4 ריבועים מלית, ומכסים ב-4 הנותרים. יוצרים עם גב הסכין שתי תעלות בקצוות הרביולי, שיחזיקו את הגבינות בתוך הבצק, וחותכים את השארית.
5 מבשלים את הרביולי במים רותחים במשך כ-3 דקות, עד למצב אל-דנטה.
6 לרוטב: ממסים חמאה ומשחימים אותה עם המרווה הקצוצה ומעט מלח. כשהחמאה שחומה מעט מוסיפים ממי הפסטה, להסמכת הרוטב.
7 הגשה: מניחים שני רביולי על כל צלחת, ומוזגים כף רוטב על כל אחד מהרביולי.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!