אוכל
תמונת AVI׃ mako

רביולי ממולא באפונה וריקוטה

בואו ללמוד איך מכינים רביולי מעולה וטרי עם קופסת שימורי אפונה

איריס כספי | מאסטר שף | פורסם 07/06/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (1 מנות):

לבצק הרביולי

300 גרם קמח

3 ביצים

מלח

למילוי הרביולי

½ כוס אפונה מקופסת שימורים

½ קופסא גבינת ריקוטה 5%

מלח ופלפל

לרוטב

שמן זית

בזיליקום

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

אופן הכנת הבצק:

1 לערבב את מרכיבי הבצק ביחד עד לקבלת מרקם של בצק.

2 ללוש את הבצק מספר דקות, לגלגל לכדור ולהניח בצד למשך רבע שעה.

3 לרדד את הבצק בעזרת מכונה ידנית עד לקבלת שכבה דקה ואחידה של הבצק.

אופן הכנת המילוי:

4 למעוך את האפונה בעזרת מזלג ולערבב יחד עם גבינת הריקוטה.

5 להוסיף מלח לפי הטעם.

אופן הכנת הרוטב:

6 לחמם שמן זית במחבת, להוסיף שני עלי בזיליקום, לתבל ולהוריד מהאש.

אופן הרכבת המנה:

7 לקרוץ עיגולים מהבצק בקוטר של כ-4 ס"מ בעזרת טבעת.

8 לשים כפית מהמילוי במרכז כל עיגול בצק ולמרוח ביצה טרופה בקצוות הבצק (על מנת למנוע דליפת המילוי).

9 לסגור את הבצק בצורה של חצי ירח ולהדק היטב.

10 לשים את הרביולי במים רותחים עם מלח למשך 3 דקות.

11 לסנן את המים ולהעביר למחבת עם הרוטב.

12 לחמם את המחבת על אש נמוכה ל-3 דקות ולערבב את הרביולי עם הרוטב.

אופן ההגשה:

להעביר את הרביולי עם הרוטב לצלחת עמוקה, לקשט מעל עם חתיכות בזיליקום ולפזר מעל פלפל שחור.