אוכל
צילום׃ יונתן בלום, יחסי ציבור

נודלס ספייסי

אטריות ברוטב חלב קוקוס

רות סירקיס | "מאסיה באהבה", הוצאת ר. סירקיס | פורסם 26/10/09 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 90 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

100 גרם אטריות קמח, נודלס, שטוחות וצרות (2 מארזים עגולים)

3 כפות שמן קנולה

חצי בצל, פרוס דק

חצי כפית שום כתוש

2 כוסות כרוב חתוך לרצועות קטנות וצרות

חצי גמבה אדומה, חתוכה לקוביות קטנות

2 כפיות שמן שומשום

רוטב:

3 כפות רוטב סויה

1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר

1 כוס חלב קוקוס

2 כפות רוטב צ'ילי פיקנטי או מתוק, לפי הטעם

תלתלי חביתה:

1 ביצה טרופה

מעט שמן לטיגון

קישוט:

4 כפות בצל ירוק, החלק הירוק, פרוס דק

נבטי צנונית

3 כפות אגוזי קשיו קצוצים גס

אופן ההכנה:

1 מרתיחים מים מומלחים בסיר. כאשר המים רותחים מוסיפים לסיר את האטריות ומבשלים במשך 3 עד 5 דקות, עד שהן מוכנות אך לא רכות מדי.

2 בינתיים מחממים את שמן הקנולה במחבת גדולה או בווק. מוסיפים את הבצל, השום, הכרוב והגמבה. מקפיצים את הירקות בשמן המתובל 3 דקות.

3 מכינים תלתלי חביתה: מטגנים את הביצה במעט שמן במחבת קטנה לחביתה שטוחה. מוציאים, מגלגלים במהודק וחותכים לרצועות דקות.

4 מכינים את הרוטב: שמים בקערית קטנה את כל חומרי הרוטב ובוחשים היטב.

5 סיום המנה: מוציאים את האטריות מהסיר, מנקזים את עודף הנוזלים ומוסיפים אותן למחבת עם הירקות. יוצקים למחבת גם את תערובת הרוטב.

6 מערבבים ומבשלים 2 דקות עד שהרוטב רותח והאטריות חמות מאוד. מזלפים עליהן את 2 כפיות שמן השומשום.

7 מעבירים לצלחת הגשה עמוקה וזורים על המנה בצל ירוק, תלתלי חביתה, נבטי צנוניות ואגוזי קשיו. מגישים מיד.