אוכל
צילום׃ mako

לזניית גבינות עשירה

לזנייה מנצחת של תערובת גבינות ורטוב עגבניות ויין לבן

דוד גול | showchef.co.il | פורסם 22/02/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 87 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ללזניה

עלי לזניה מובחרים (מומלץ ברילה)
1/2 ק"ג גבינת סקי
1 גביע קוטג'
גבינת פרומעז
150 גרם גבינת עיזים חריפה או קשקבל.
אורגנו
תימין
גבינה צהובה
כוס מים

לרוטב העגבניות

3 בצלים קטנים קצוצים
כפית שום
1/4 כוס יין לבן
קופסת עגבניות מרוסקות
מלח
פלפל שחור
2 כפות סוכר חום
בזיליקום טרי קצוץ
50 גרם חמאה

אופן ההכנה:

1 הכנת הרוטב: בסיר רחב, מעל להבה נמוכה, מטגנים  את הבצלים הקצוצים ומוסיפים את השום. 2. לאחר דקה או שתיים, מוסיפים את היין הלבן ומבשלים עד שהנוזלים מתאדים. 3. מוסיפים את קופסת העגבניות המרוסקות. ומבשלים 10 דקות נוספות. 4. מוסיפים מלח, פלפל, סוכר חום והרבה בזיליקום טרי קצוץ. מוסיפים את החמאה מערבבים טוב ומבשלים 10 דקות נוספות. 5. מסירים מהאש ומניחים בצד. 6. הכנת תערובת הגבינות : מערבבים גבינת סקי, גביע קוטג', גבינת פרומעז, וגבינת עיזים חריפה כמו קשקבל 7. קוצצים בזיליקום טרי, אורגנו ותימין ומערבבים עם תערובת הגבינות. 8. מחממים את תנור האפייה לחום של 180 מעלות 9. הרכבת הלזנייה: בתבנית אפיה מסדרים את עלי לזניה כשהם חופפים זה לזה באופן אחיד. 10. מניחים ומהדקים שכבה של גבינות מעל עלי הלזנייה, על הגבינות מסדרים שכבה שנייה של דפי לזניה ועליה שוב תערובת גבינות. מסדרים שיכבה שלישית של עלי לזניה ושוב מעליה שכבה של תערובת גבינות. 11. מעל הכל יוצקים את רוטב העגבניות. 12. מפזרים גבינה צהובה מלמעלה  ומרטיבים את התבנית בכוס מים. אופים בתנור החם כ- 35 דקות.